avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor-violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor-violenta in familie

eu si sotul meu nu ne mai intelegem. m-a agresat fizic de multe ori iar in ultimii ani, verbal. nu am avut curaj sa-i cer divortul si am plecat cu copiii de acasa. ma ameninta ca ma gaseste si ma omoara. ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:15, 13 Februarie 2009
Aveti mai multe solutii.Puteti formulta o plangere penala impotriva lui pentru lovire si alte violente,concomitent puteti introduce o actiune de divort.In opinia mea ar trebui sa cereti sprijinul unui avocat
Imi pare rau ca treceti prin aceasta situatie!
Depinde unde locuiti; de exemplu, in Bucuresti exista mai multe centre pentru femeile abuzate fizic si/sau psihic, centre unde gasiti psihologi cu care puteti sa stati de vorba si juristi care va vor sprijini, intocmind actiunea de divort si mergand cu dvs. la proces.
De regula, acestia sunt avocati si fac munca de voluntariat.
Multumesc mult pentru raspuns. Eu locuiesc insa in Severin iar acum sunt refugiata undeva in judetul Olt.
Foarte aproape de Severin este un centru exceptional: in Timisoara. In judetul Olt sau in apropiere, nu stiu sa fie.
Imi pare rau!

Am uitat sa mentionez ca aceste centre ofera adapost si mancare gratuit.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile femei ContSters90166 ContSters90166 Ma scuzati ca va deranjez nici nu am cuvinte despre problema in care se afla o femeie/ credeam ca suntem in romania dar cred ca suntem in algeria sau nush: ... (vezi toată discuția)
Sot violent care ma ameninta cu moartea elena3 elena3 va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul in care sotul meu ma bate si fug de acasa de frica sa nu ma omoare, solicit politia la 112?este o persoana foarte ... (vezi toată discuția)
Divirt gabi1111 gabi1111 sunt casatorita 1994,separata 4 ani,2 copi minoriMotiv de divort :alcol,violenta(a fost privat de libertate 3ani 7 luni motiv tentativa de omor etc.in tot ... (vezi toată discuția)