avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sot violent care ma ameninta cu moartea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sot violent care ma ameninta cu moartea

va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul in care sotul meu ma bate si fug de acasa de frica sa nu ma omoare, solicit politia la 112?este o persoana foarte violenta, vine si ma ameninta si la serviciu si face scandal, mentionez ca este un loc unde lucrez cu publicul; intentionez sa bag divort dar nu am inca certificatul de casatorie.de cate ori pomenesc de divort ma ameninta ca prefera sa ma omoare si apoi sa intre in puscarie.trebuie sa depun la politie o plangere impotriva lui pentru amenintari cu moartea? cum pot sa fac sa-mi iau lucrurile de acasa, in cazul in care fac o solicitare sa ma insoteasca un politist, se poate? sa vina cu mine sa-mi iau lucrurile personale?
va rog mult ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:31, 18 Decembrie 2009
buna seara ,
depuneti actiune de divort si totodata pina la solutionare pe cale de urgenta solicitati si evacauarea sotului turbulet
bafta ,
Sfatul meu este sa faceti plangere penala impotriva sotului pentru savarsirea infractiunii de amenintare si lovire conform art.193 , respectiv art.180 Cod Penal.
Lucrurile puteti sa vi le luati si cand nu este el acasa venind insotita de 2-3 colegi ca sa preintampinati orice eveniment nedorit!
Nu aveti ce sa cautati langa o astfel de persoana ! Locul sau este la inchisoare alaturi de delincventii de drept comun!
Va doresc mult noroc !
Plecarea din acest mediu e , din punctul meu de vedere ,cea mai valabila situatie.In acest mod , veti avea un moment de retragere catre sine , de reflectie asupra celor intamplate si de a gasi solutii.
Nu veti mai fi in contact cu aceasta persoana care v-a cauzat atata suferinta si nu o veti mai actualiza , vazand-o , spre exemplu.
In afara de sfaturile pertinente date de catre colegi mai sus , in caz ca nu gasiti un sprijin al unei persoane cunoscute, care sa va asigure o locuinta , pana solutionati aceasta situatie conflictuala , existe centre care au fost infiintate in vederea combaterii violentei domestice.
Veti putea beneficia de consiliere psihologica , lucru care v-ar ajuta sa intelegeti de ce s-a intamplat sa va aflati in aceasta relatie , in care a existat agresiune psihica si fizica si cum sa depasiti aceasta trauma.
Niciun eveniment nu e unul intamplator si inutil.
Va doresc sa gasiti resurse proprii , cat si exterioare, pentru a depasi acest moment neplacut , si , daca veti adopta o pozitie de acceptare a celor petrecute , una pozitiva , automat, solutionarea va fi una mai usor de realizat.
Si , cu timpul , va interveni si uitarea.

[ link extern ] /

Succes.;)
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stimata Doamna, noi barbatii in mare, cand suntem amenintati vorbele spuse la nervi nu difera in mare de adevar, :sorry:difera doar inteligenta/educatia/status social etc. Daca va ameninta ca el chiar are de gand sa va ucida inainte de a va da liberatea sa bagati divortul-nu e de neglijat. El deja se gandeste la actul in sine- nu e de neglijat! Va sfatuiesc sa apelati la familie, rude etc, sa ma mutati intai intr- un loc unde va simtit in siguranta, caci minori la mijloc din cele relatate mai sus de dvs, observ ca nu sunt; si apoia apoi al doilea pas plangere penala /divort/separarea bunurilor comune etc. Cautati un adapost pentru sotiile/puse in astfel de situatii. Din cate stiu avem si noi la Bucuresti. Din pacate la noi in Romania lipsa educatiei isi spune cuvantul, iar cu violenta/actele de violenta in familie nu e de joaca. Tratati problema la rece si cu mult calm, Alba - Asociatia AS 2001, tel. 0800.800.135, in parteneriat cu Primaria Alba Iulia

Arad - Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad - Centrul de zi si adapost de noapte pentru persoane fara adapost, bd. Decebal nr. 38, Arad

Brasov - Consiliul Local Brasov - Centrul pentru persoane fara adapost/0268.324.018; Primaria comunei Halchiu si Asociatia R.A.M.H.A.-Centrul maternal "Casa Zorilor", tel. 0268.326.816

Botosani - Consiliul Local Tudora - Centrul de consiliere pentru femei si copii victime ale violentei la domiciliu/0231.589.120

Braila - Fundatia Lumina, tel. 0239/613.927

Cluj - Asociatia Femeilor impotriva Violentei, tel. 0264/192.689

Giurgiu - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Centrul pentru mame si copii victime ale violentei domestice, Giurgiu, tel. 0246.983; 0246.212.478

Iasi - Primaria Pascani si Asociatia "Ajutati copiii" - Centrul de urgenta pentru copii si femei victime ale violentei domestice, tel. 0232/760.000

Ilfov - Centrul de prevenire a violentei in familie Buftea, telefon 021/225.45.66

Mures - Fundatia Veritas, Sighisoara, telefon 0265/779.999

Neamt - Fundatia Umanitara Columna Piatra-Neamt, 0233/225.225.

Maramures - Directia de Sanatate Publica, Consiliul Judetean, Asociatia Artemis si UNFPA - Centrul de prevenire, monitorizare si combatere a violentei domestice, Maramures, tel. 0262/250.770

Bucuresti - Polimed - Apaca, tel. 021/410.00.92; Fundatia Sensiblu, 021/301.74.74; Asociatia Diaconia, 031/337.49.80, adapost finantat de Patriarhia Romaniei; Centrul Pilot de Asistenta si Protectie a Victimelor Violentei in Familie - tel. 021/983; Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 2 - Centrul de protectie pentru copilul victima a violentei, tel. 021/9852; Centrul de Informare si Consultanta pentru Familie, 021/313.25.05; DGASPC sector 3 - Centrul maternal, telefon 021/346.69.49

Nu ne-ati precizat orasul de unde ne scrieti asa ca vi le-am enumerat mai sus,pe toate stiute de mine pana in prezent. Pentru alte aspecte legale/va stau la dispozitie cu adresa mea de email, care o gasiti atasata profilului meu. Cu stima, si nu uitati: educatia sotului isi spune cuvantul, iar daca el a crescut intr-un mediu violent cu atat mai mult sa incepeti sa va faceti griji serioase.
multumesc frumos pentru mesaj.va scriu printre lacrimi, caci si in seara asta am avut parte de o primire "calduroasa" acasa, adica cu un cutit amenintandu-ma ca ma taie bucati si de data asta n-am mai putut sa fug.nu avem copii, stam intr-un apartament cu chirie, probabil vecinii deja s-au obisnuit cu urltele scoase de el si cu toate amenintarile aduse mie, dar nimeni n-ar avea curaj sa vina ca un eventual martor.crezand pana in al 12-lea ceas ca se schimba, am facut un credit ipotecar prin "prima casa", credit care de altfel s-a si aprobat, este pe numele meu, el fiind coplatitorul.intentionez ca in momentul in care pot sa am certificatul de casatorie sa bag divortul si sa gasesc undeva unde pot sta temporar.chiar nu pot insotita de un politist sa vin sa-mi iau macar hainele si lucrurile personale?in timpul divortului ce "drepturi" are asupra mea?poate sa zica ca am parasit domiciliul?
sub amenintarea lui am luat bani din gestiune si i-am dat, asa ca s-a invatat si la asta? ce pot sa

Alte discuții în legătură

Daca sotul m a inselat,m a batut,m a jignit si m a umilit pot sa plec cu bebelusul din casa? daria elena daria elena buna ziua.....am si o problema si va rog sa ma ajutati......sunt maritata de un an jumate si am o fetita de 7 luni... relatia cu sotul s a inrautatit incet ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)