avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sot violent care ma ameninta cu moartea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sot violent care ma ameninta cu moartea

va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul in care sotul meu ma bate si fug de acasa de frica sa nu ma omoare, solicit politia la 112?este o persoana foarte violenta, vine si ma ameninta si la serviciu si face scandal, mentionez ca este un loc unde lucrez cu publicul; intentionez sa bag divort dar nu am inca certificatul de casatorie.de cate ori pomenesc de divort ma ameninta ca prefera sa ma omoare si apoi sa intre in puscarie.trebuie sa depun la politie o plangere impotriva lui pentru amenintari cu moartea? cum pot sa fac sa-mi iau lucrurile de acasa, in cazul in care fac o solicitare sa ma insoteasca un politist, se poate? sa vina cu mine sa-mi iau lucrurile personale?
va rog mult ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:31, 18 Decembrie 2009
Buna ziua,
conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie
(publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 367 din 29 mai 2003)

aveti mai jos:

Masuri de protejare a victimelor violentei in familie
Art. 26.
(1) In cursul urmaririi penale sau al judecatii instanta de judecata, la cererea victimei sau din oficiu, ori de cate ori exista probe sau indicii temeinice ca un membru de familie a savarsit un act de violenta cauzator de suferinte fizice sau psihice asupra unui alt membru, poate dispune, in mod provizoriu, una dintre masurile prevazute la art. 113 si 114 din Codul penal, precum si masura interzicerii de a reveni in locuinta familiei.


Ca urmare daca dvs va hotarati totusi ca pe perioada divortului sa nu parasiti domiciliul, cereti in cererea de plangere penala interzicera sotului de a reveni in locuinta familiei/comuna.
Daca el incalca aceasta dispozitie se sanctioneaza si se amendeaza conform Legii/si constituie contraventie.

Amintiți mai sus : ,,in timpul divortului ce "drepturi" are asupra mea?poate sa zica ca am parasit domiciliul?,,
Il puteti indemna la calm, caci dvs sunteti o persoana umana, si nu un bun mobil/sau imobil, cumparat la loz in plic, prin care i se poate transfera anumite ,,drepturi,,. Nu are drepturi asupra dvs caci nu mai traim in era cand se cumparau grupuri de persoane /pt. extragerea de foloase de pe urma lor.Dreptul de proprietate, in nici un caz nu il poate avea asupra unei persoane :stunned:caci sunteti sotia lui/o fiinta umana in ansamblu si nu un obiect sau bun. Va doresc numai bine;) :) o sa fie bine, se se va pronunta mai repede pt ca nu sunt nici copii la mijloc, cu D-zeu inainte. Bineinteles cicatrici de ordin psihic vor ramane, data fiind situatia prin care treceti. Cu respect,
Nimeni nu are drept asupra dvs!

Plecati cat mai departe...dqaca va permiteti angajati o firma de paza si protectie( nu costa asa de mult cat pare) si daca va cauta sa-i dea baietii o lectie.
Scoateti cat mai multe certificate medicale ( ideal ar fi medico-legale) si introduceti divort din vina lui exclusiva si partaj, daca aveti ce imparti.gasiti-va un aparator si luati-i tot, ca asemenea om nu merita sa fii om cu el!
Depuneti la dosar si poze cu dvs. lovita( de cand introduceti cererea), credeti-ma are impact!

Aparati-va cum puteti, nu exista circumstante( deat agravante!) pentru un asemenea comportament!

Nu va puneti baza pe politie, cautati sa va creati un sistem de aparare( firma de paza este o idee buna, credeti-ma, mai ales ca acum s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie...si sunt multi baieti ce ar da o corectie de placere, dara-mi-te sa mai fie si platiti!

Nu va lasati ca va distruge vaiata
Faceti o plangere penala pentru infractiunea de amenintare.
Faceti o cerere la politie sa va insoteasca un politist acasa sa va luati lucrurile si sa va mutati.
Trebuie sa va ajute daca faceti o cerere scrisa si luati numar de inregistrare de la politie.
Poate gasiti si un avocat care sa va ajute la politie in sustinerea cererii daca nu veti gasi sprijin.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sotul m a inselat,m a batut,m a jignit si m a umilit pot sa plec cu bebelusul din casa? daria elena daria elena buna ziua.....am si o problema si va rog sa ma ajutati......sunt maritata de un an jumate si am o fetita de 7 luni... relatia cu sotul s a inrautatit incet ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)