avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordin de restrictie

As dori sa stiu in ce cazuri se obtine oridul de protectie sau restrictie. Adica se aplica numai la violenta in familie?
Cel mai recent răspuns: Rissea , utilizator 12:17, 18 Februarie 2013
Da se aplica numai in cazurile de violenta domestica. Legea este 217/2003.
Multumesc.
Atunci ce as putea face in cazul in care nu este violenta in familie ca sa obtin ordin de restrictie sau protectie sau intre cele doua este o diferenta? Sunt agresata de 5 ani incontinuu de fostul iubit pe care l-am parasit acum 5 ani si am si doua certificate medico-legale de la bataile pe care mi le-am luat si numai reusesc nici macar sa ies pe strada fara sa ma tem ca viata mea este pusa in pericol. Acum o luna a incercat sa intre peste mine in casa si politia nu face nimic serios la adresa acestui eveniment, decat imi da solutionari cum ca problema a fost rezolvata si ii da amenda, dar cum nu lucreaza nu are cum sa le platesca. Si nu isi ia decat angajamente ca nu o sa se mai atinga de mine pe care le poate incalc.
Plangere penala este singura solutie,asa cum vi s-a spus ordinul de protectie este prevazut in Legea 217/2003 si are aplicare in cazul violentei in familie.In alte situatii,din pacate nu avem prevazute norme legale care sa stabileasca un ordin de protectie sau restrictie.
Eu consider ca se poate aplica si la alte persoane.

Alte discuții în legătură

Obtinere interdictie de proximitate si interdictie de acces in locuinta in partaj hulian hulian Am 2 probleme. Primo: se poate obtine interdictia accesului fostului sot in apartament, acesta fiind in proces de partaj, in curs? El locuieste in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie ioana_livia ioana_livia buna ziua,as dori sa aflu metoda prin care pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane..ce demersuri sunt necesare? multumesc (vezi toată discuția)
Buna seara! de aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau ... ElizaMaria03 ElizaMaria03 Buna seara! De aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau apeluri, aproape zilnic, de la un fost iubit. Desi l-am blocat de pe toate adresele cunoscute ... (vezi toată discuția)