Atunci ce as putea face in cazul in care nu este violenta in familie ca sa obtin ordin de restrictie sau protectie sau intre cele doua este o diferenta? Sunt agresata de 5 ani incontinuu de fostul iubit pe care l-am parasit acum 5 ani si am si doua certificate medico-legale de la bataile pe care mi le-am luat si numai reusesc nici macar sa ies pe strada fara sa ma tem ca viata mea este pusa in pericol. Acum o luna a incercat sa intre peste mine in casa si politia nu face nimic serios la adresa acestui eveniment, decat imi da solutionari cum ca problema a fost rezolvata si ii da amenda, dar cum nu lucreaza nu are cum sa le platesca. Si nu isi ia decat angajamente ca nu o sa se mai atinga de mine pe care le poate incalc.
Plangere penala este singura solutie,asa cum vi s-a spus ordinul de protectie este prevazut in Legea 217/2003 si are aplicare in cazul violentei in familie.In alte situatii,din pacate nu avem prevazute norme legale care sa stabileasca un ordin de protectie sau restrictie.