Am intampinat urmatoarele probleme ,am cumparat o motocicleta dintr-un anunt de pe internet si dupa 2 saptamani am fost oprit de politie pentru un control de rutina si s-a depistat ca motorul era furat din Italia. Motorul era inmatriculat cu numere galbene la primarie avand actele de 49cmc ,ulterior s-a descoperit ca motorul este de 125cmc,mentionez ca aveam toate actele pentrul el si in baza lor primaria a emis numerele de inamtriculare.
In acest moment s-a deschis dosar de cercetare pentru tainuire ,conducere fara permis de categoria corespunzatoare.
Politistul care se ocupa de caz mi-a zis ca sunt cumparator de buna credinta si am fost in eroare de fapt (nu aveam cum sa stiu ca actele erau false si capacitatea exacta a motorului).Mentionez ca atunci cand am cumparat motociclea nu am apucat sa facem actul de vanzare-cumparare ,dar persoana de la care am cumparat motorul am gasito si a fost chemat de politie si a recunoscut ca el mi-a vandut motocicleta(cu mici neadevaruri ,spunand ca el a fost doar un intermediar al unui anunt de pe internet).Intrebarea mea este daca in baza declaratiei data de el la politie ii pot cere daune?
Pana in acest moment nu s-a rezolvat nimic ,politia asteapta raspuns din partea autoritatilor din Italia ,daca propietarul isi mai doreste bunul sau nu si din cate am inteles ,in cele mai multe cazuri propietarii sunt mana in mana cu hotii ,ei recuperand banii din asigurare,iar firma de asigurari nu cred ca mai are interes in recuperarea bunului avand in vedere costurile transportului si valoare mica a bunului si starea lui.
Rog cateva lamuriri daca stie cineva care este procedura mai departe din acest stadiu?Exista vre-un risc pentru mine de natura penala?
Eventual daca apreciati ca se justifica efortul, puteti formula actiune strict pentru vanzare motocicleta cu vicii
Fara executarea de expertiza tehnica este greu de precizat momentul si persoana responsabila pentru inlocuire motor
Ramane ca dvs sa justificati conducerea pe drumurile publice fara permis.categoria corespunzatoare...
Din ce spuneti eu am inteles ca vi s-a intocmit dosar de cercetare penala.
Referitor la tainuire daca demonstrati ca nu ati avut cunostinta si sunteti cumparator de buna credinta nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.
Insa la partea cu conducerea fara permis/categorie corespunzatoare eu va sfatuiesc sa va formulati aparari si probatorii, eventual sa apelati la consultanta unui avocat, deoarece este posibil sa se inceapa urmarirea penala.
Din ce am discutat si cu un avocat ,am inteles ca eu am fost in eroare de fapt avand actele de la vanzator si cu aceste acte am fost la primarie si am inscris motorul in circulatie cu numere galbene (actele sunt cu capacitatea cilindrica de 49cmc).Eu nu aveam cum sa stiu ca motocicleta respectiva avea alta capacitate si se supune altor reguli de circulatie/inamtriculare.
Multumesc !
Moped 49cm
mihay_mgp
am cumparat un scuter de 49cm si nu il pot inscrie la primarie sa-mi dea numar pentru ca nu am toate actele al el am numai contractul de vinzare cumparare din ... (vezi toată discuția)