avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... perioada acordare indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

perioada acordare indemnizatie de somaj

In data de 03.01.2012 am depus actele si mi-a fost inmanat carnetul de evidenta somaj cu prima data de przentare la viza pe 09.02.2012. Pe 15.02.2012 am luat indemnizatia corespunzatoare lunii ianuarie... si tot asa, pana cand la viza din luna a 10-a am suferit o internare cu CM pe toata luna, prelungindu-se vizele cu 1 luna, ultima viza fiind pe 01.02.2013.
In perioada ce CM mi s-a acordat indemnizatia corespunzatoare CM adica 75% din venitul pe ultima perioada.(nu indemnizatia de somaj normala)
Eu de drept pana cand trebuie sa mai iau indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: ciocanicoleta , utilizator 15:41, 4 Februarie 2013
Ar trebui sa aveti o decizie emisa de la AJOFM cu privire la data de cand se plateste indemnizatie ... perioada de acordare fiind stabilita in functie de stagiul de cotizare la somaj ...

Art. 39 din Legea nr.76/2002 :
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
....

Perioada concediului medical prelungeste perioada de acordare a indemnizatiei de somaj ...
Perioada de somaj indemnizat se "prelungeste" cu perioada cat ati fost in concediu medical.
multumesc pentru promptitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere, somaj THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua,vreau a stiu daca am fost data afara cu art.56 alin1literai pot beneficia de somaj,in conditiile in care contractul meu a fost part time. Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Angela Stancioi Angela Stancioi As dori sa intreb cum se calculeaza indemnizatia de somaj in urmatorul caz: -stagiu de cotizare de 12 ani (include si concediu ingrijire copil de 2 ani) -CIM ... (vezi toată discuția)
Concediu medical-somaj eren eren as vrea sa stiu daca in situatia mea pot sa intru in somaj?sunt in concediu medical am o vechime de 2ani si 6luni.contributia pentru somaj este platita.am ... (vezi toată discuția)