avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post contabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post contabil

Va rog sa ma ajutati in a gasi solutia optima.

Contabila se intoarce din concediul de crestere al copilului dar postul a fost restructurat la jumatate de norma. Sunt obligat sa revin la norma intreaga pentru aceasta situatie?

Multumesc pentru bunavointa.
Cel mai recent răspuns: infotransimpex , utilizator 14:56, 4 Februarie 2013
Art.10 din Legea nr.202/2002:
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar, revenirea se VA face pe acelasi loc de munca si in aceleasi conditii avute inainte de intrarea in CCC sau in alt loc de munca ecivalent aceluia detinut anterior intrarii in CCC.
Multumesc.

Dar daca desfiintez postul?

...citisem aici pe forum urmatorul raspuns , la o intrebare asemanatoare..

"Puteti desfinta postul angajatei in CCC fara a astepta cele 6 luni, nu mai exista aceasta prevedere. Trebuie doar sa ii acordati preavizul de 20 de zile lucratoare"

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
infotransimpex, utilizator
Daca desfiintati postul nu o puteti concedia pentru o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC ... situatie aplicabila numai daca data nasterii copilului este ulterioara datei de 01.01.2011, inclusiv.

art.25 din OUG nr.111/2010 :
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Multumesc,

Asadar o pot angaja cu jumatate de norma contabil si jumatate de norma cu alte atributii ca de exemplu marketing...se poate considera echivalent?
infotransimpex a scris:

Multumesc,

Contabila a nascut in martie 2012 si a optat pentru CCC de 1 an.

Intre timp postul dumneaei de contabila a devenit post cu jumatate de norma si ne gandim sa-l desfiintam pentru ca deja existau doua posturi si cand era angajata doamna respectiva, deci avem deja un contabil....

Ce solutie imi dati va rog.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Post desfiintat in timp ce sunt in concediu crestere copil paleolog paleolog Salut! Ma pot intoarce la acelasi loc de munca, dupa ce se termina concediul de crestere copil? Firma a desfiintat postul pe care eram angajata. Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului sa-mi pastreze postul dupa ccc Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua, In luna iulie voi naste si am decis sa raman un an in concediu de crestere copil. La serviciu am fost anuntata ca daca ma voi intoarce dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Angajata care revine din cic ingrid87 ingrid87 firma pe care o am are in momentul de fata 3 angajati,2 la norma de 8 h si unul la jumate de norma,4 h. in curand angajata care este in CCC va trebui sa ... (vezi toată discuția)