avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizaþie prenatal ºi indemnizaþie creºtere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizaþie prenatal ºi indemnizaþie creºtere copil

Buna ziua.soţia mea lucrează de doar o luna şi este însărcinată şi am înţeles ca pentru concediu pre şi post natal e suficient sa lucrezi doar de o luna şi beneficiezi.precizez ca trebuie sa nască în mai.iar pt indemnizaţie creştere copil,eu anti student la zi şi am înţeles ca pot beneficia eu de acest lucru.are vreo importanta dacă am 27ani. am înţeles ca doar nu mai eşti asigurat după 26 ani,student fiind.are vreo legătură şi cu indemnizaţia ccc?mulţumiri anticipate!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:42, 5 Februarie 2013
1. Daca mama copilului are cel putin o luna lucrata inainte de luna in care intra in concediu de maternitate poate beneficia de indemnizatie pentru acest concediu.

2. - Tatal copilului poate beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale unei forme de invatamant recunoscute de stat.
- Nu conteaza varsta si nici faptul ca sunteti sau nu asigurat la sanatate.
Mulţumesc pt răspuns.as mai vrea totuşi sa st ou care e metoda de calcul?am înţeles ca e 85 la suta din ultimele 6luni,dar dacă soţia lucrează doar de o luna?mulţumiri anticipate!
1. Daca lucreaza doar de o luna se ia ca baza de calcul luna respectiva.

2. - Se imparte venitul brut din luna la numarul de zile lucratoare si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc).
- Aceasta se inmulteste cu 85% si se obtine indemnizatia zilnica pentru concediul de maternitate (Izcm).
- Izcm se inmulteste in fiecare luna cu numarul de zile lucratoare din luna si se obtine indemnizatia lunara pentru concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu crestere copil ana176 ana176 Buna ziua, as dori sa stiu cum se calculeaza concediu postnatal,adica cel dupa nastere,nu cel de dinainte. Sal.brut este 1374 lei. multumesc (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil pana la 1 an iroxanaconstanta iroxanaconstanta Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: sunt salariata de 3 ani la prezentul angajator si am avut un total de 63 de zile de concediu medical ... (vezi toată discuția)