avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii bonuri de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

bonuri de masa

este legal sa mi se opreasca di salariu contravaloarea bonurilor de masa?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 14:03, 4 Februarie 2013
pentru tichete de masa se retine doat impozit de 16%
Daca bonurile de masa se acorda in avans, adica la inceputul lunii pentru luna in curs, este posibil ca angajatul sa aiba pe parcursul lunii acordate zile de CM, CO, delegatie, CFS, zile pentru care nu era in drept sa primeasca bonuri de masa. Daca a primit in avans aceste bonuri de masa, este normal sa se regularizeze valoarea bonurilor de masa primite in luna urmatoare, dar si impozitul aplicat asupra valorii bonurilor din luna anterioara.
Este important ca sa identificati corect sumele din fluturas si sa luati legatura cu departamentul Resurse Umane Salarizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa handsu handsu Este legal , ca o firma sa retina in plus si cinci bonuri de masa pentru lipsa , chiar daca angajatul este in concediu medical ? (vezi toată discuția)
Bonuri de masa bonaparte bonaparte de ce bonurile de masa se retin din salariu angajatului ? eu stiu ca angajatul plateste doar impozitul pe bonuri , nu ca le plateste integral salariatul . e ... (vezi toată discuția)
Salariu bogdan2309 bogdan2309 La un salariu brut realizat de 3798 lei cu tichetele de masa incluse in el am ramas cu un salariu net de 2307 lei. Am primit un avans de 600 lei iar rest de ... (vezi toată discuția)