avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor divort

Buna ziua,
Am o mare problema. Sunt casatorita cu un copoil minor. Minorul are 5 luni. Sotul a devenit alcoolic si nu il pot face sa se lase de bautura. As vrea sa stiu ce trebuie facut ca sa pot divorta cat mai repede (deoarece imi este teama ca situatia se poate agrava), sa obtin tutela copilului, iar sotul sa-i intrezic dreptul la vizita fara sa fiu eu de fata. Daca se poate sa-l decad din drepturile parintesti. din cata am aflat exista o lege care nu permite unuia dintre parinti sa ia singur decizie in ceea ce priveste diferite actiuni facute in interesul copilului (o interventie chirurgicala, inscrierrea la camin, gradinita sau scoala). Eu as vrea sa nu depind de decizia tatalui.
Va rog sa ma ajutati deoarece nu stiu unde sa apelez.
Multumesc anticipat
Exercitarea autoritatii parintesti, in mod exclusiv, de catre dumneavoastra, va fi dispusa de catre instanta de judecata daca se va aprecia ca este in interesul superior al copilului aceasta solutie.

Art.398 din noul Cod Civil prevede ca exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte este hotarata de instanta daca exista motive temeinice, avand in vedere interesul superior al copilului.

Instanta de judecata poate dispune exercitarea autoritatii parintesti de catre unul dintre parinti atunci cand un parinte este alcoolic sau sufera de o boala psihica grava, si, spre exemplu, este posibil ca respectivul parinte sa nu poata lua decizii referitoare la scolarizarea minorului sau tratamentul medical pe care acesta ar trebui sa il urmeze
Pai era la bine si la rau, nu?
O fi devenit alcoolic, dar aveti un copil mic, va ocupati mult de el, luati din timpul pe care anterior il alocati sotului, poate si ce-i ramane n-o mai fi la fel... ati fost lahuza, poate stati mereu cu copilul...
La un obstacol ar trebui sa incercati sa gasiti o rezolvare intai, nu sa taiati in carne vie in jurul dv. si drepturi copil si drepturi sot si drepturi tata...

Oricum, informati-va, faceti o consiliere de cuplu, ceva, mergeti la un preot, nu stiu, ca sa obtineti decaderi si interziceri vizite in lipsa dv. nu vad cum din ce ne-ati spus. Aveti un copil, stiti cat sange ii curge cand ii taiati un parinte din el? Cand ii negati jumatate din ADNul lui? Din ce e el pe pamantul asta?
Poate ca si hormonii, poate ca si situatia noua, tensionata... incercati sa construiti, nu sa daramati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului din concubinaj Mihaelamihaela123 Mihaelamihaela123 Bună ziua am și eu o întrebare la dv am fost împreună cu partenerul meu timp de 7 ani nu am fost căsătoriți deloc legal dar avem un copil împreună ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna sau exclusiva? Victoria2222 Victoria2222 buna ziua, as dori sa va intreb : in conditiile in care tatal vine in vizita la minor si incepe sa faca scandal: cearta, injuraturi la adresa mea..pot avea ... (vezi toată discuția)
Divort cu custodie exclusiva ! alinabarac1982 alinabarac1982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Sunt casatorita si am doi copii mici ( fetita 1.5 ani ) baiatul ( 2.5 ani ) sotul meu in acte a jucat tot la ... (vezi toată discuția)