avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda transport in comun
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda transport in comun

Buna ziua,azi am primit amenda de la controlori fiindca am incurcat din greseala cardul meu care are abonament valabil pe el cu portofelul electronic al surorii mele,degeaba le-am aratat bonul fiscal ca am abonament valabil,mi-au facut proces verbal.Cum procedez sa nu platesc amenda?Va multumesc!
Formulati plangere contraventionala impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei, plangere pe care o depuneti la judecatoria din raza teritoriala a locului savarsirii presupusei contraventii. In motivele plangerii, aratati exact ceea ce s-a intamplat si faptul ca dumneavoastra detineati card valabil de calatorie, inscrisuri pe care le veti atasa la plangere. Astfel, trebuie sa aveti 3 exemplare ale plangerii formulate, 3 exemplare de pe inscrisurile doveditoare, urmand sa depuneti 2 exemplare la instanta si unul sa va ramana dumneavoastra. Daca depuneti personal plangerea, la registratura instantei, aveti grija sa luati viza (stampila de inregistrare) pe exemplarul dumneavoastra. Puteti, de asemenea, sa depuneti si prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, urmand sa pastrati recipisa postala si confirmarea de primire (cand vi se va intoarce la domiciliu). Atentie, termenul pe care il aveti la dispozitie pentru a efectua aceste demersuri este de 15 zile si curge de la data intocmirii procesului verbal de contraventie (daca vi l-a inmanat personal) ori de la data comunicarii acestuia. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb Annemarie23 Annemarie23 Buna tuturor! Daca tu ai abonament ratb dar ti s-a demagnetizat cardul dar ai chitanta de la abonament la tine si te prind controlorii cu cardul demagnetizat ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb MmariaM MmariaM Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal - amenda ratb cristimin cristimin Buna ziua, Pe data de 04.04.2012, mi-a fost ceruta legitimatia de calatorie pe o linie de tramvai, insa mi-am dat seama ca nu am la mine cardul electronic. ... (vezi toată discuția)