avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inselaciune taxa auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inselaciune taxa auto

Buna ziua,

Am cumparat o masina in anul 2012 din Suceava.Masina a fost adusa si inmatriculata in tara in 2007 de catre persoana de la care am cumparat-o si ma asigurat 100% ca masina are taxa platita si nu a fost recuperata.

Eu in 2013 am vandut masnia asigurandul la randul meu pe cumparator ca are taxa achitata. Cumparatorul cand a fost sa inscrie masina a constatat ca taxa a fost recuperata si nu o poate inscrie pana nu plateste suma de 9.500 RON. Am vorbit telefonic cu persoana din Suceava si nu vrea sa isi asume nici o responsabilitate, acum cumparatorul caruia i-am vandut masina ma ameninta ca daca nu ii platesc contravaloarea taxei intr-un fel sau altu isi va recupera banii de la mine. Eu ce pot face ?
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
danielstefan392, utilizator
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 13:41, 5 Februarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Cei de la financiar nu ii inscriu masina daca taxa a fost recuperata ... il obliga sa plateasca taxa de timbru.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
danielstefan392, utilizator
Intr-un final i-am dat cumparatorului contravaloarea taxei de poloare.

Intrebare : Il pot da in judecat pe cel din Suceava ptr. inselaciune sau altceva deoarece ma indus in eroare si din aceasta cauza eu am suferit o paguba materiala ?
Chit ca il pun pe drumuri prin tribunal si tot m-ar face mai fericit ...
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
danielstefan392, utilizator
Daca aveti dovezi 100% ca ati fost inselat,puteti sa-l dati in judecata,altfel nu are rost.Vina va apartine si dv. si persoanei care a cumparat masina,trebuia verificat la ANAF daca taxa a fost recuperata,inainte sa cumperi o masina verifici.Eu nu ii dadeam banii noului propietar.Probabil acea persoana este un samsar de masini si o sa vanda mai departe masina.Trebuia sa mergeti la politie si sa faceti plangere pentru amenintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata sabina.mariana sabina.mariana buna ziua am cumparat acuma 2 luni de zile un passat de la o persoana din suceava, masina fiind inmatriculata in olt. Domnul de la care am cumparat-o a fost ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune cu masina cameliatanase cameliatanase buna ziua! sunt noua aici..am mare nevoie de un sfat de la dvs..am cumparat o masina (alfa romeo)..vanzatorul mi-a spus ca e euro 4 (desi in cartea masini ... (vezi toată discuția)
Am vândut mai departe, după două zile de la cumpărare, o mașină luată de la un samsar iar acum cumpărătorii mă acuză, pe nedrept, de înșelătorie. ce risc în situația asta? Eugen ref Eugen ref Buna seara! Am cumpărat din Resita un autoturism înmatriculat in Franta de la un intermediar. Am avut numai masini cu cutie manuala iar aceasta având cutie ... (vezi toată discuția)