avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie sanctiune administrativa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie sanctiune administrativa

Buna ziua .As vrea sa stiu unde se depune o contestatie la o sanctiune administrativa primita de un functionar public (politist)aplicata de seful institutie din care face parte? La judecatorie sau la IGPR?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
glontzi81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 6 Februarie 2013
Împotriva sancţiunilor disciplinare, poliţistul nemulţumit de sancţiunea disciplinară aplicată se poate adresa, prin cerere scrisă, şefului ierarhic superior celui care a aplicat sancţiunea în termen de 5 zile de la luarea la cunoştinţă sau de la data comunicării. Acesta se pronunţă prin decizie motivată, în termen de 15 zile.

Potrivit art. 61 alin. 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului împotriva sancţiunilor aplicate şi a deciziilor nefavorabile, poliţistul nemulţumit se poate adresa Corpului Naţional al Poliţiştilor, printre atribuţiile căruia numărându-se şi reprezentarea intereselor poliţiştilor împotriva cărora au fost dispuse sancţiuni6. Asupra contestaţiei, şeful ierarhic superior se pronunţă, în termen de 15 zile, prin decizie motivată prin care poate dispune, în temeiul art. 66 alin. 3 din Ordinul M.A.I. nr. 400/2004 privind regimul disciplinar al personalului din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Poliţistul nemulţumit de sancţiunea aplicată se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în temeiul art. 61 alin. 3 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului
Sanctiunea primita de mine nu este prevazuta in legea 360,in sensul ca eu am primit atentionare scrisa prin serviciul MRU(ramane la dosarul de cadre),iar cea mai mica sanctiune prev de L 360 este avertismentul:
Art. 58.
Sanctiunile disciplinare care pot fi aplicate politistului sunt:
a) avertismentul;
b) mustrarea scrisa;
c) reducerea salariului pentru functia indeplinita cu 5-10% pe o perioada de 1-3 luni;
d) amanarea promovarii in grade profesionale sau functii superioare, pe o perioada de 1-2 ani;
e) retrogradarea din functie pana la cel mult nivelul de baza al gradului profesional detinut;
f) suspendarea din functie de la 1 la 3 luni, perioada in care politistul beneficiaza numai de salariul corespunzator gradului profesional detinut;
g) destituirea din functia publica avuta.
Este un mod mai putin ortodox folosit de conducere pt a-ti "incarca " dosarul.
Avand in vedere ca atentionarea nu e sanctiune disciplinara in sensul prev de art 58,cum ar trebui sa procedez sa desfiintez aceasta masura impotriva mea?
ar trebui sa ma adresez direct instantei de contencios?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
glontzi81, utilizator
Posibil sa fie vorba despre mustrare scrisa... insa procedura de contestare ramane aceeasi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Am fost sanctionat disciplinar cu mustrare scrisa pt savarsirea de 2 abateri disciplinare: \"comportament neadecvat\"si \"neglijenta in indeplinirea ... (vezi toată discuția)
Sanctionare disciplinara functionari publici costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti care este termenul in care se poate contesta o sanctiune disciplinara aplicata unui functionar public de conducatorul unei institutii ... (vezi toată discuția)
Politie - consiliul de disciplina. theodor3500 theodor3500 buna seara.In anul 1998 am fost trecut in rezerva de la un inspectorat de politie din tara de catre consiliul de judecata. Ulterior procurorul militar a dat ... (vezi toată discuția)