avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa din Italia
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa din Italia

Sunt platitoare de TVA inscrisa in ROI.
1. Daca eu aduc marfa din Italia pe care o platesc cash, mai trebuie sa fac pe firma cont in euro?
2. De obicei, pentru ca nu am incasari destule, fac chitanta de imprumut pe firma pentru banii pentru marfa.
Cum introduc in gestiunea mea euro cu care platesc marfa? Cum fac registrul de casa? Ce trec la incasari si plati?
Cel mai recent răspuns: avril_dor , utilizator 11:54, 10 Februarie 2013
Sunteti PFA?
SRL, platitor TVA, inregistrat in ROI
creditati registrul de casa in valuta unde atasati bonul fiscal de la schimbul valutar, si apoi platiti furnizorul cu chitanta emisa de furnizor.
Nu am inteles.
Eu nu schimb lei in euro ca sa cumpar marfa. Am deja euro.
Fac chitanta de imprumut societate in euro?
Cum trec valoarea facturii la plati in registrul de casa?
Ma gandeam ca se trece echivalentul in lei a sumei in euro la cursul BNR din ziua respectiva
cineva mi-a zis ca se tine un registru de casa separat in euro si se crediteaza firma direct in euro. Dar cum fac NIR-ul? in monede diferite? trec valoare achizitie in euro, apoi la pretul de vanzare trec lei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea pe firma a unei autoutilitare sh din germania numerar si fara tva claudiu75 claudiu75 Vreau sa stiu daca legea imi permite cumpararea unei masini Mercedes Sprinter SH din 2010 in valoare de 16900 Euro (net, fara TVA) in numerar din ... (vezi toată discuția)
Completare jurnal de incasari si plati florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala, cu obiect de activitate comert cu amanuntul. Stiu ca este necesar sa completez jurnalul de incasari si plati, ... (vezi toată discuția)
O firma poate cumpara valuta de la casele de schimb valutar? ncris78 ncris78 O societate presteaza activitate de transport international de marfa. Incasarile le face in ron, dar majoritatea cheltuielilor le are in strainatate, avand ... (vezi toată discuția)