avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar de pensie

Pentru persoana in varsta de 65 care nu primeste decat pensia ca fost lucrator la CAP, cum ar putea sa adauge 3 ani de contributie (2 ani la santierul naval, 5 luni la o carmangerie si 7 luni intr-un fond forestier). Mentionez ca ptr aceste ocupatii, exista dovezi sub forma unor carnete de munca sau adeverinte. De asemeni, trebuie sa mentionez ca sediul acelor angajatori nu se afla in acelasi judet cu domiciliul pensionarului.

Se poate face ceva in acest sens? Care ar fi primul pas in recunoasterea acestor ani de contributie?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:02, 4 Februarie 2013
Depuneti o cerere de recalculare,impreuna cu actele doveditoare(adeverinte si carnete de munca)si un cupon de pensie,la casa locala de care apartineti.Nu are nici o legatura sediul angajatorilor,cu recalcularea.

Legea 263/2010

Art. 107

(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.

(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.

H.G.257/2011

Art. 134
(1) Pensia poate fi recalculata, la cerere, prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie vicamircea vicamircea Sunt pensionar din anul 2009. Între timp am făcut contracte cu societăţi comerciale cu capital privat, pentru 2 ore/zi. Aceste firme au plătit pentru mine ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Ligia1985 Ligia1985 Buna ,ce demers trebuie urmat pentru a obtine recalcularea unei pensii ?Decizea a fost aprobata in 2014. Multumesc (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza majorarea pensiei pentru pensionarii care isi continua activitatea ? florinovici florinovici Am iesit cu decizie la pensie la limita de varsta in 2014 luna septembrie, dar imi continui activitatea cu contract de munca. Vreau sa stiu cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)