avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris

Buna ziua,

As dori sa imi dati si mie un model de avertisment scris, pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Se face intai un referat de catre cel care sesizeaza problema si dupa se face decizia de sanctionare (avertisemnt scris)conform art 264 C muncii ??????sau il face d-na de la resurse direct?
Un astfel de modfel gasiti aici
[ link extern ]

sau

Model decizie sanctionare cu avertisment scris

DECIZIA NR. _______/________________

In temeiul prevederilor art. 248 alin. 1 lit. a, precum si a art. 252 din Codul muncii, avand in vedere:
- referatul d-lui ________________, angajat pe postul de ___________, din care reiese savarsirea de catre salariatul _____________ a urmatoarei(lor) fapte: _____________________________________________________________________________,
- incalcarea, prin savarsirea faptei de mai sus, a prevederilor ___________ din statutul de personal, regulamentul intern, contractul colectiv de munca aplicabil;

directorul general al societatii, dl. _______________________,
DECIDE:
1. Se sanctioneaza cu avertisment scris d-l _______________________, angajat pe postul de ____________.
Avertismentul adresat salariatului este urmatorul:
_____________________________________________________________________________.
2. Decizia va fi comunicata celui in cauza in termen de cel mult 5 zile de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
Comunicarea se va preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
3. Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ________ – Sectia Litigii de Munca.
Art. 264 Codul muncii nu se refera la sanctiunile disciplinare ci la infractiuni...

Pentru sanctionarea cu avertisment scris se face un referat de aducere la cunostinta angajatorului despre posibila savarsire a unei abateri disciplinare si apoi se poate emite decizia de sanctionare impreuna cu avertismentul.

Art. 251 alin. 1 Codul muncii: Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
vindictive a scris:

.... apoi se poate emite decizia de sanctionare impreuna cu avertismentul.

....

Se emite decizia de sanctionare cu avertisment ... :) ... nu pot fi doua lucruri distincte ...
aveti un model mai concret???/ca nu inteleg ce ziceti.......... Se face un referat in urma caruia se face avertismnet scris salariatei??????
@freeelis
La asta m-am referit; diferenta de semantica =D>
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Avertisment scris bibipopescu bibipopescu Buna ziua!Este adevarat ca pentru avertisment scris nu mai trebuie cercetare disciplinara? Multumesc (vezi toată discuția)
Caz-propuneri de rezolvare? deea_nov deea_nov Avem urmatorul caz: Angajatul e surprins de director dormind la locul de munca. Directorul il trimite acasa si intocmeste un referat caruia i se da un numar ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)