avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lamurire

Buna ziua! Ce pasi trebuie sa urmez pt. a afla cine ma deranjeaza pe telefonul personal. Mai precis, acum 7 luni, am fost apelata de pe un nr. vizibil, aproape zi de zi. Nu am raspuns in primele zile, gandindu-ma ca nu va mai insista. Singura data cand am raspuns a fost cam dupa o sapatamana si atunci nu am auzit decat un gafait, parandu-mi-se de barbat. Cam o luna a durat tot acest deranj, zi si noapte. Astazi, dupa o pauza de aproximativ 6 luni, am primit de pe acest nr. un mesaj cu continutul : " vako o sa vezi tu". Nr. de telefon este vizibil. Dupa grafie, as gandi ca este cineva care sta mai mult la calculator , din moment ce a folosit litera K in loc de C, nu a folosit virgula dupa "vako" si semnul exclamarii, daca tot vrea sa sune a amenintare. La varsta mea nu am de-a face cu persoane care ar folosi o asemenea scriere si vreau sa cred ca nimeni din cei care au nr. meu de telefon nu ar face un asemenea gest. Nu vad de ce as primi un asemenea mesaj. Sincer, singurii pe care i-as suspecta de asa ceva sunt niste vecini tineri, delicventi, fara niciun capatai. Ar fi putut afla nr. de telefon din vreo instiintare de plata. Vreau sa stiu daca este oportun sa ma adresez Politiei si daca credeti ca cei de acolo se vor deranja sa imi ia in serios plangerea. Consider ca este foarte usor sa afle cine este persoana, atat timp cat nr. de pe care am primit mesajul ( pe care l-am salvat in telefon) este vizibil. Multumesc!



















































In ultima vreme persoanele care stau mult in fata calculatorului sunt si puscariasi, desi nu am intales niciodata de ce li se permite. Daca ati tratat vreodata o "teapa" telefonica cum nu trebuie ar putea veni de acolo. Este oportun sa faceti o plangere la politie daca doriti sa le faceti de pentecanie. Insa daca numarul de telefon este o cartela cumparata de la un chiosc de ziare, nu prea vad cum o sa va ajute plangerea, singura posibilitate de a prinde persoana in acest caz ramanan treiunghiularea, procedura foarte complicata pe care sincer nu cred ca o va pune cineva in practica pentru atata lucru. Insa repet este oportun sa faceti plangere pentru a afla, sau pentru a raporta incidentu si eventual poate se coreleaza numarul cu alte infractiuni. NU SE STIE NICIODATA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face Silber Silber Buna seara, am si eu o problema, de cateva lunii ma suna un tip si zi si noapte, imi vorbeste urat si ma ameninta. Acum si-a pus si prietenii sa ma sune, ... (vezi toată discuția)
Santaj, hartuire? YoanaY YoanaY Buna ziua, ma confrunt cu o problema care imi creeaza mari dificultati in familie. Parintele meu a primit un mesaj de pe o cartela recent cumparata, activata ... (vezi toată discuția)
..instanta desfinteaza rezolutiile procurorului -retrimite pentru iup !! tutu12 tutu12 Intr-un dosar penal ajuns in Instanta in urma rezolutiilor de NUP a procurorului ,respectiv primprocurorului , [b]Instanta admite plangerea ,desfinteaza ... (vezi toată discuția)