avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pentru vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pentru vatamare corporala

cine are cunostinte despre faptul urmator: in plangerea penala pentru vatamare corporala din culpa trebuie precizat expre de la cine se solicita achitarea despagubirilor sau acest lucru de stabilire a despagubitorilor este de competenta instantei?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:16, 13 Februarie 2009
Nu trebuie sa mentionati in plangerea penala de la cine solicitati despagubiri, ci doar faptul ca va constituiti si parte civila in procesul penal. Instanta va hotara cine va plati despagubirea. Consider ca in speta este vorba de un accident rutier si este legala hoatararea instantei daca s-a stabilit ca societatea de asigurari sa suporte despagubirile.
Cat despre sansele societatii de asigurari in apel, conteaza si cuantumul stabilit ca si despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale: ce sa fac? ContSters126808 ContSters126808 Tatal meu a avut un accident de masina soldat cu vatamari corporale si masina distrusa (fiind o masina veche, Dacia Nova 1996, RCA-ul poate sa ne dea doar ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa- despagubiri niculaucarmen niculaucarmen cine are cunostinte despre urmatoarea situatie va rog sa postati opinia dumneavoastra: in vatamarea corporala din culpa (accident de masina), in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Sfat privitor la acctionarea in judecata a firmei de asigurari mirel-d mirel-d in data de 11 noiembrie 2010 a avut loc un accident urmarile acestuia fiind vatamarea corporala a sotiei si daune aduse masinii in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)