avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la cateva zile?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la cateva zile?

Sunt angajata cu c.i.m pe perioada determinata din luna 01.08.2012 si vreau sa stiu daca am dreptul ca patronul sa-mi dea cateva zile libere sau plata acestora in bani. Pana acum au trecut 7 luni si sunt total dezinformata. La cate zile am dreptul?
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 10:45, 9 Februarie 2013
Este vreun termen si care este acela in legatura cu solicitarea facuta in scris de mine si adresata patronului pentru acordarea CO aferenta perioadei 01.08.2012- 31.12.2012?....va
intreb deoarece patronul nu vrea sa faca referire la aceste drepturi ale angajatilor, nici nu pomeneste in sedinte de asa ceva. Vreau sa-i cer ceva legal si oportun.
Conform Art.143 ali.1-4 din Codu Muncii " Efectuarea concediului de odihna se realizeaza în baza unei programari colective sau individuale" ; " salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.
Sau, prin CIM, RI sau CCM poate fi stabilit alt termen pentru solicitarea efectuarii a COdh, de exemplu 15 sau 30 de zile anterioare efectuarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar minim zile concediu de odihna - sector privat suns suns Buna ziua. Intrebarea mea este : de cate zile de concediu de odihna beneficiez, daca sunt o persoana angajata la o firma privata, avand in vedere faptul ca in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna inainte de intrare in prenatal andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, Stiti cumva la cate zile de concediu de odihna am dreptul pe anul 2016, daca din februarie as vrea sa intru in prenatal, de exemplu sa-mi iau ... (vezi toată discuția)