avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt cu returnare prejudiciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt cu returnare prejudiciu

Buna seara!
Am o mare problema si va rog sa-mi dati un sfat sau un raspuns.Situatia se prezinta in felul urmator:
eu impreuna cu colegul meu lucrand ca agenti vanzari am sustras niste bunuri fiind suprinsi de camerele de luat vederi si ulterior am fost prinsi de politie.am declarat ca am sustras produsele respective,le-am inapoiat la care administratorul magazinului ne mai cere 2500 lei ca valoare prejudiciu,valoare care am achitat-o in baza unei chitante a societatii comerciale.dupa acestea unul dintre administratori a declarat ca nu mai are pretentii pe parte civila si ca prejudiciul s-a recuperat in totalitate.cei de la sectie ne-au spus ca vor face referire la art.18 indice 1 si ca vom scapa doar cu amenda administrativa avand in vedere ca este prima abatere si nu avem cazier.intrebarea mea este urmatoarea: chiar asa va fi?sau vom fi pedepsiti cu inchisoarea?rog un raspuns.multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: -GYO- , utilizator 22:29, 5 Februarie 2013
Prima abatere nu exonereaza de raspundere penala. Ramane de vazut cum vor aprecia organele de urmarire penala,
in acest caz se poate retrage plangerea penala,inlaturandu-se raspunderea penala?
Nu poate fi retras ă plângerea penală, însă se poate întâmpla ceea ce v-a spus organul de cercetare penală.
adica amenda?
Cel mai probabil o sa primesti cu suspendare , ai noroc daca scapi cu amenda desi nu cred.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin- amenda administrativa? elena0318 elena0318 acum 2 luni jumatate eu si inca o persoana am fost la un magazin de haine > de unde am sustras o pereche de blugi de 35 d lei...vanzatoarea nea prins > si a ... (vezi toată discuția)
Furt calificat va rog mult ajutor marius3d marius3d Buna ziua, Acum aproximativ 7 luni am sustras impreuna cu un prieten dintr-un magazin Cora produse in valoare de aproximativ 600 RON. Ne-au prins la casa, ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)