avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca + Copntract de servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca + Copntract de servicii

In prima jumatate a anului trecut am semnat un contract de servicii (in calitate de administrator la microintreprinderea personala) cu una din firmele grupului la care lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

Simultant, am semnat si un act aditional la contractul de munca prin care acceptam diminuarea salariului.

Ambele acte (contractul de servicii si actul aditional) fost incheiate pana la 31.12.2004.

Am continuat sa vin la serviciu convins ca se va parafa o noua intelegere, lucru care inca nu s-a intamplat.

Pentru a putea face fata cheltuyielilor curente, in perioada Ianuarie-Februarie 2005 am luat avansuri (in calitate de salariat) si un imprumut personal (impreuna, avansurile si imprumutul reprezinta mai putin decat mi s-ar fi cuvenit in oricare din situatiile anteriaore - plata integral pe contract de munca sau plata partial pe carte de munca + contract de servicii).

Incheierea unui nou contract este amanata de societatea la care inca lucrez.

Intrebari:
- Avand in vedere ca actul aditional la contractul de munca a expirat la 31.12.2004, se revine automat la situatia anterioara ? (Asta m-ar avantaja avand in vedere reducerea cotei de impozit de la 40 la 16%!).
- Este obligata firma sa imi plateasca pe lunile Ianuarie si Februarie 2005 salariul conform contractului de munca si a inregistrarilor din cartea de munca? Daca da, in ce termen ? (Contractul prevede ca zi de plata, ultima zi lucratoare a lunii in curs.)
- Daca o intelegere convenabila (revenirea la situatia anterioara, de exemplu) nu va fi posibila, pot denunta unilateral contractul individual de munca ? Trebuie sa actionez pe calea justitiei ? (Este important deoarece am o clauza de neconcurenta inrobitoare !)

Multumesc,
1. daca in actul aditional 31.12.2005 apare ca data limita a valabilitatii lui (si nu ca data limita a contractului de munca) incepand cu 01.01.2005 beneficiei de aceleasi drepturi pe care le aveai inainte de semnarea actului aditional si trebuie sa primesti salariul in cuntumul si la data prevazute in contract.

3. daca nu ai fost foarte atent si au prevazut incetarea contractului de munca la 31.12.2004 atunci lucrezi la negru si ei nu au nici o obligatie legala fata de tine (nici tu fata de ei)

4 Nerespectarea obligatiilor uneia din parti poate indreptati cealalta parte sa solicite rezilierea unui contract. Din nefericire in cazul dreptului muncii singura solutie e demisia. Avand in vedere ca nu ti-au platit salariul nu prea au cum sa te dea in judecata pentru clauza de neconcurenta.
SINDICATUL OMENIA cu sediul in str.Blanari nr.23 se ocupa cu:
-CARTI DE MUNCA
-LOCURI DE MUNCA
-AJUTOR SOCIAL
-AJUTOR SOMAJ
-NERESPECTAREA DREPTURILOR PERSOANELOR FIZICE DE CATRE ANGAJATORI(cu trimiterea acestora in instanta)
SINDICATUL OMENIA ESTE O SOCIETATE NONPROFIT
TEL.0721781016 CATALIN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

V-as ruga sa ma ajutati... Demisionez de la locul de munca actual. Momentan lucrez la o firma care are acelasi patron cu firma la care am lucrat din 05.04-10.04. Domeniile erau ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimii 2 ani am lucrat 10 luni iar 3 luni am avut contract de asigurare sociala incheiat cu Casa judeteana de ... (vezi toată discuția)
Preaviz si concediu medical adinutza adinutza Va deranjez cu o intrebare...Tatal meu in data de 8 martie a fost internat in spital. La doua zile dupa aceea (pe data de 10 martie), in unitatea in care ... (vezi toată discuția)