avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Mama mea a mostenit o casa .tatal meu nea părăsit. Acum 16 ani dar nu au divorțează. Are tata dreapt la mostenire?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:43, 4 Februarie 2013
Daca nu au divortat si mama dvs decedeaza inaintea dansului , tatal dvs are drept la 1/4 succesiunea mamei dvs.
Chiar dacă este mostenire de la mama ei.
Nu conteaza , in masa succesorala intra toate bunurile indiferent de sunt proprii sau in cote parti , nu este ca la divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Imobil dobandit inaintea casatoriei, protejare mostenire Doryan90 Doryan90 Speta este urmatoarea: Apartamentul familiei este pe numele mamei , in baza unui contract de v-c vechi din 1992-93 . Mama este casatorita cu tata ulterior , ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)