avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate work and travel
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

work and travel

Buna!
In vara care vine vreau sa plec in Grecia prin programul work and travel =D>. nu vreau sa trec printr+o situatie neplacuta si de aceea m+ar interesa la ce anume trebuie sa fiu atenta cand semnez actele, daca contractul de aici este valabil si in grecia, cui ma pot adresa acolo, in cazul in care apare o situatie neplacuta; si orice sfat in legatura cu subiectul imi va fi de un real ajutor.
Cel mai recent răspuns: rarescraciu , utilizator 00:34, 12 Martie 2009
Clauzele contractuale trebuie sa fie clare si echitabile pentru ambele parti; aici va puteti opri atentia si eventual, dupa ce aveti un exemplar de contract, sa reveniti.
In cazul in care se intampla ceva neplacut ( dar de ce trebuie sa te gandesti la asta) informati-va inainte de a pleca din tara asupra datelor ambasadei romane din Grecia.
Aruncati o privire si aici:
[ link extern ] /
Inainte de a accesa la acest program, asa cum sublinia si colega va rog a citi foarte bine contractul, depturile si obligatia partilor, care sa fie clare si sa nu lase loc de interpretari, dar cel mai bine ar fi ca sa consultati un jurist sau un avocat. El va poate sfatui si lamuri asupra multor aspecte necunoscute sau interpretabile.
Eu zic sa nu te concentrezi prea mult pe ceea ce scrie in contract. Din cate stiu eu, oricum clauzele din contract sunt destul de generale si nu permit sanctionarea firmelor de intermediere.
Eu am fost de 2 ori in SUA cu programul Work and Travel si pot sa iti spun ca rareori lucrurile sunt asa cum sunt descrise in contract. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa mergi, dar trebuie sa fii pregatit pentru orice, mai ales in Grecia. Nu vreu sa te descurajez, dovada ca si eu probabil ca o sa plec in Grecia la muca. Insa e bine sa ai un plan de rezerva in cazul in care vei avea suprize neplacute pe acolo (ceea ce s-a intamplat in multe cazuri, din cate am citit pe net).

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare contract work and travel andreima andreima Buna ziua. M-am inscris la o firma specializata de plasare a absolventilor in grecia printr-un program work and travel. Pentru inceput ni s-au prezentat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract adybican adybican Buna ziua, Acum trei luni am aplicat la un program de work and travel in UK,fapt pentru care am achitat firmei respective o suma de bani.Aceasta suma de ... (vezi toată discuția)
Intrebare cristina_ciomaguta cristina_ciomaguta Buna ziua, Ma numesc Cristina si va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta.Sunt studenta si anul acesta am vrut sa plec cu programul work&travel in SUA, m-am ... (vezi toată discuția)