avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Platile CASS sunt deductibile?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Platile CASS sunt deductibile?

Buna seara.
1. Sumele CASS (asigurari de sanatate: 5.5% din diferenta intre venitul realizat si cheltuieli deductibile) platite pt 2012 de catre asociatii unei IF sunt deductibile de la plata impozitului pe venitul realizat in 2012?
adica:
1.1. impozit=16%x(realizat-cheltuieli deductibile-CASS)?
sau
1.2. impozit=16%x(realizat-cheltuieli deductibile)?

2. Suma de 2% cheltuieli (deductibile) pt protocol o pot aplica la suma la care am calculat impozitul? (1.1. sau 1.2. ?)

Multumesc

Alte discuții în legătură

Ajutor simulare la concret al calcului taxelor la stat pentru pfa (fara tva / servicii web) an 2012-2013 romeot27 romeot27 Buna, Am un PFA deschis in luna 10.2012. Au trecut 6 luni de atunci si am facturi emise in valoare de 14000 RON. Nu sunt angajat in alta parte, deci sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit indemnizatie asociat unic aida1 aida1 Asociatul unic (SRL ) a incheiat declaratie de asigurare cu Casa de Pensii si plateste 31,3% din venitul asigurat ( 318 lei) , respectiv suma de 100 ... (vezi toată discuția)
Cass ii cu pierdere 2012 cristidinu60 cristidinu60 Buna ziua ! Am o I.I. care a inregistrat pierderi pe anul 2012. Care este baza de calcul a CASS ? Stiu ca baza de calcul nu poate fi mai mică decât un ... (vezi toată discuția)