As vrea sa stiu ce fel de imputernicire trebuie ca sa mearga cineva la Registrul Comertului si sa rezerve denumirea societatii in numele meu, nu stiu daca trebuie facuta la notar sau e suficient sa o semnez si atat.
Eu stau in Bucuresti, iar sediul social va fi in provincie si as vrea sa scutesc un drum.
Trebuie sa faceti o procura notariala prin care I'l imputerniciti pe X sa intreprinda demersurile necesare inregistrarii societatii commercial sau PFA ului . In acest sens trebuie sa aveti deja statutul si actul constitutive al societatii. In aceasta procura veti da mandat si de obtinerea rezervare denumire firma .
Eu ma refeream strict la rezervarea denumirii, stiu ca acesta e primul pas, deci mai e pana la statut si act constitutiv. Ma intereseaza daca poate altcineva sa faca doar rezervarea denumirii, apoi eu sa depun dosarul cu toate actele Registrul Comertului. Stiu ca e posibil sa dureze cateva zile pana cand se da raspunsul si nu vreau sa bat drumul doar sa depun o simpla cerere, vreau sa merg pt a depune dosarul complet.
Buna ziua!
Din cate stiu eu, ca sa puteti trimite pe cineva in locul d-voastra se poate numai cu procura notariala, deoarece este nevoie si de o semnatura si de plata unei taxe.
Oricum, trebuie sa fiti "pe linie" cu cel imputernicit, pt ca daca nici una dintre variantele de nume de societate nu este valabil, va trebui gasit un altul, iar atunci parerea d-voastra va conta. Sunt destule cazurile in care imputernicitul a fost de acord cu o cifra, un numar sau ceva de genul daugat la numele firmei iar titularul nu a fost tocmai fericit de denumirea finala a firmei lui....;)
Rezervarea de denumire la SRL se face la nivel national.
Astfel, puteti merge fara probleme la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti (Pta. Muncii) si in 10 min. aveti denumirea ce poate fi folosita in orice judet din tara.