Buna seara,
fiul meu are un copil minor,rezultat al unei relatii de concubinaj,in urma cu 3 ani din diverse motive(stiute numai de ei),mama copilului decide sa paraseasca domiciliul,pe fiul meu si implicit copilul.Copilul ramane in casa noastra unde este ingrijit de mine,de sotul meu(bunicii) si de fiul nostru.precizez ca la acel moment nu am facut nici o plangere la politie sau oriunde altundeva in speranta ca se vor impaca.Relatiile dintre ei nu s-au imbunatatit si nu s-au mai impacat(copilul ramanand in continuare la noi).Am inscris copilul la gradinita si a fost nevoie de acordul mamei,am rugat-o sa vina sa facem actele necesare inscrierii,a venit si am rezolvat.Noi ca si parinti am tot insistat sa se impace dar asta nu a dus la nici o impacare.Precizez ca alocatia copilului o incaseaza mama deoarece ei nu au fost casatoriti(copilul poarta numele fiului meu,este recunoscut) si nici nu au avut un domiciliu comun in acte vreodata.De aproximativ 6 luni fiul meu are o relatie cu o alta fata care s-a mutat la noi, de cand a aparut aceasta fata in viata fiului meu,viata noastra si a copilului este data peste cap din cauza mamei copilului care nu mai intelegem ce vrea acum.Doresc sa precizez ca exista martori(vecinii si cadrele didactice de la gradinita)care pot marturisii ca mama copilului nu a fost implicata in nici un fel la cresterea copilului,nici material si nici macar cu prezenta(decat atunci cand dumneaei are timp adica cateva ore sambata cam din doua in doua saptamani),deasemeni precizez ca de cate ori il ia,niciodata copilul nu a dormit la domiciliul acesteia(este adus dupa 2-3 sau poate 4 ore).Nimeni nu i-a interzis sa vina sa-l ia sau sa-l vada.Cat timp fiul meu a fost singur nu am avut nici o problema cu ea(nu a venit cu scandal,nu si-a exprimat dorinta de al lua in vacante sau macar la domiciliu),de ceva vreme a inceput sa vina sa-l ia mai des sa-i promita diverse lucruri copilului,intr-un cuvant sa-i dea viata si tot programul peste cap.
Daca poate sa ma ajute cineva sa ma indrume,unde sa merg si ce sa fac in acest caz?care sunt primii pasi pe care trebuie sa-i urmam pentru a clarifica aceasta problema.precizez ca am intrebat copilul daca vrea sa mearga la mama lui si el a zis ca da merge sa isi ia telefonul(probabil ca asa i-a promis,ca-i cumpara telefon)si dupa accea vine acasa.Care este calea legala de urmat in aceasta problema?
Va multumesc anticipat(scuze pt mesajul lung dar trebuie sa explic situatia pentru a fi indrumata cat mai corect)
Cel mai recent răspuns:
constantina1970 , utilizator
14:44, 5 Februarie 2013