Lucrez in vanzari , in luna decembrie firma verbal ne-a cerut sa lucram peste program si sa discutam programul de munca pentru luna decembrie , eu cat si colegii mei nu am fost de acord cu programul propus , el fiind dublu ca volum , raspunsul firmei a fost " nu va convine puteti sa plecati " ne-am decis sa lucram dupa programul lor cu speranta ca vom primi comisionul de vanzari (ca angajati avem un comision de vanzari la aproape toate produsele vandute , comisionul nu este trecut in CIM singura dovada a comisionului fiind niste puncte alocate fiecarui angajat in sistemul nostru de gestiune si vanzare calculate dupa urma vanzarilor care sunt stocate pe sistem) , comision care pe care firma a decis sa nu il mai acorde . Am cerut plata orelor suplimentare , firma nu este de acord , pe fluturasul de salariu am fost pontat cu 152 de ore dar in realitate eu si colegii mei am lucrat in total 252 de ore , singurul lucru cu care firma a fost de acord a fost sa ne ofere 2 zile libere pentru 100 h suplimentare , nu prea putem dovedi orele suplimentare si nici comisionul de vanzari decat prin martori si inregistrari video , firma nu tine nici un fel de condica , iar fiecare mail trimis din magazin catre firma cu privire la orele suplimentare sau comision este foarte ambiguu , lucrez la firma aceasta de peste un an si jumatate timp in care mi-au fost varate in fata angajamente de plata si obligat sa le semnez sub amenintarea concedierii si a neacordarii comisionului , colegi care au fost dati afara fara motive intemeiate , firma face si evaziune fiscala la nivel mare , lunar vin sute de tichete cadou in magazin de la sediu care trebuie schimbate in bani la casa ca apoi sa fie trimise inapoi la sediu , lucru practicat in toate magazinele. Sunt pregatit sa fac plangere la itm si sa dau firma in judecat , ceea ce doresc este un sfat , nu am nici un fel de pregatire juridica dar sunt hotarat sa incerc sa imi caut dreptate daca cineva isi gaseste timp sa citeasca aceste randuri si sa-mi ofere un sfat as fi foarte recunoscator.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
07:22, 5 Februarie 2013