avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietari prin mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietari prin mostenire

Buna ziua,
Sora si fratele au devenit prin mostenire coproprietarii casei parintesti de la tara, fiecare avand certificatul de mostenitor si platind impozitul ce-i revine.
Casa este nelocuita de 7 ani si se deterioreaza continuu, gardurile sunt prabusite sau rupte de hotii care au furat tot ce se putea misca din curte si anexe.
Sora nu vrea sa investeasca sau sa vanda, nici fratelui. Fratele nu vrea cu forta s-o oblige, sa iasa din indiviziune.
Daca fratele investeste singur in constructia de garduri, in reparatia casei si a anexelor, cum si cand poate sa-si recupereze investitia ? Mentionez ca nu este canalizare, baie, casa nu este valoroasa decat sentimental. Investitia minima necesara depaseste valoarea ce ar obtine-o fiecare frate prin vanzare.
CU RESPECT, MULTUMESC anticipat pt. consiliere si informare.
Cel mai recent răspuns: ppp974273 , utilizator 07:54, 7 Februarie 2013
Recomand iesirea din indiviziune in instanta, atat timp cat fratii nu se inteleg nu vad alta varianta. Nimeni nu poate fi obligat sa ramana coproprietar cu altcineva pe termen nedeterminat, Odata si odata va trebui rezolvata situatia.
Multumesc, ilinca1981.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca se investeste in reconditionarea unei case, atat ... Ana Nichita Ana Nichita Buna ziua! Daca se investeste in reconditionarea unei case, atat la interior, cat si la exterior; o casa cu terenul aferent, la care nu s-a facut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Recuperarea investitiei făcute la casa părintească. petre.giurgi@yahoo.com petre.giurgi@yahoo.com Bună seara ! Vă rog să-mi explicați dacă pot să-mi recuperaz învestitia făcută în casa părintească, deoarece suntem 5 frați, iar eu locuiesc de ... (vezi toată discuția)
Succesiune si mostenire andreiutasg andreiutasg Buna ziua, Cazul pe puncte: - In casa parinteasca locuieste fratele cu familia, fara acte legale (accord comun cu parintii), [b]dar el detine in acte 1 ... (vezi toată discuția)