avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj bunuri comune

Buna ziua! Intrebarea mea este: se poate vinde un bun comun aflat la data vanzarii in proces de partaj? mai clar: in anul 2011 am introdus actiune de partaj, obiectul partajului fiind un apartament cumparat in timpul casatoriei.In anul 2012 fostul meu sot completeaza o declaratie de avere in care scrie ca detine 1/2 din apartament, iar colega sa, in declaratia ei de avere declara ca detine 1/2 din apartamentul nostru.Cei doi (fostul sot si colega lui) sunt grefieri la o judecatorie din tara. Nu stiu ce sa cred, sa fi facut ei vre-o gluma proasta completand acele declaratii de avere sau chiar a vandut o jumatate din apartament? Datele sunt publice si sunt date sub incidenta art. 292 cod penal. Ce pot face eu?
Nu aveti nimic de facut, nu poate vinde pana definitivati partajul.
Ar fi indicat sa obtineti un certificat de grefa cu privire la procesul de partaj, iar cu acesta sa mergeti la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, pentru a nota litigiul in Cartea Funciara a imobilului. Astfel, in situatia in care fostul sot doreste sa vanda apartamentul, cumparatorul va avea cunostinta de faptul ca acesta este grevat de sarcini. Mult succes. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru, intabulare, inscriere in cartea funciara si vanzare imobil obtinut prin sentinta judecatoreasca. Denisa-msg Denisa-msg Buna ziua, Detin un apartament care a fost dobandit printr-o sentina Civila in 1985 in urma divortului.In sentinta se specifica faptul ca imobilul imi revine ... (vezi toată discuția)
Impozit la vanzare imobil iuliana cazacu iuliana cazacu Buna ziua! In primul rand felicit conducerea site-ului. Daca o persoana fizica( nu PFA ) vinde un imobil in anul 2011, ii vor fi impozitati banii acestia ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri in complectarea declaratiei de avere nutadanuta nutadanuta buna ziua si eu si sotul suntem functionari publici. daca autoturismul este cumparat pe numele sotului si trecut in declaratia lui de avere trebuie sa il ... (vezi toată discuția)