avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate ca un pensionar gradul trei sa infiinteze un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate ca un pensionar gradul trei sa infiinteze un S.R.L.?

Este permis ca un pensionar gradul trei sa infiinteze un S.R.L? Daca da , va rog frumos si unde se evidentiaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:26, 5 Februarie 2013
Societatile comerciale cu raspundere limitata (SRL) se infiinteaza conform Legii 31/1990. Orice pensionar, indiferent de felul pensiei (inclusiv pensionarii cu gradul trei de invaliditate), poate infiinta un SRL. Interdictii sunt pentru obtinerea de venituri, ce pot duce la pierderea dreptului de pensie. Astfel ca cei din grupa I si a II-a de invaliditate nu se pot angaja, pe cand cei cu gradul trei de invaliditate se pot angaja cu jumatate de norma (maxim 4 ore/zi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare administrator .s.r.l. ContSters278009 ContSters278009 Buna ziua. Eu sunt pensionat de invaliditate gradul III , deci am dreptul la o jumatate de norma de lucru. Mi s-a oferit un post la o societate , s.r.l. de ... (vezi toată discuția)
Compatibilitatea functiei de asociat (unic, in coparticipatiune)cu statutul de pensionat medical nelusandy nelusandy Un pensionar medical, pensionat cu gr. III de invaliditate (pensie in sistem militar) ,poate fi asociat (unic, in coparticipatiune) sau fi administrator la o ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionar cu grad 3 si sunt angajat cu 4 ore la o firma ... Maria4875 Maria4875 Sunt pensionar cu grad 3 si sunt angajat cu 4 ore la o firma . Mai pot desfasura ceva activitati pe langa cele 4 ore? Ma refer la o activitate sportiva (in ... (vezi toată discuția)