avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de constituire parte civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de constituire parte civila

BUna ziua,

Cand facem cererea de constituire civila, cui ne adresam ??????
domnului presedinte al.......................................?

ca am vazut pe toate modelele, dar nu stiu cum ma adresez
Cel mai recent răspuns: mgeorgiana , utilizator 11:37, 5 Februarie 2013
Buna ziua,

depinde unde se afla dosarul dvs - daca este la instanta va adresati cu D-le. Presedinte, daca este la Parchet cu Dle Procuror.

Avocat Costi Boncu
deocamdata este in cercetare la serviciu investigare fraude si ni s-a spus sa facem o cerere.......si nu stim cui sa ne adresam
In functie de momentul in care va constituiti parte civila. Daca dosarul se afla in stadiul de urmarire penala, va adresati procurorului care se ocupa de caz, iar in situatia in care dosarul a fost trimis instantei de judecata, va adresati "Domnului Presedinte al Judecatoriei/Tribunalului/Curtii de Apel ....", in functie de competenta instantei de judecata. Atentie, in fata instantei de judecata, va puteti constitui parte civila in dosar doar pana la citirea actului de sesizare. Cu stima.
Buna ziua,

ar fi bine sa nu faceti aceasta cerere decat dupa ce va sfatuiti cu un avocat. Eu am intalnit situatii cand m-am judecat in civil pentru un prejudiciu iar dosarul s-a finalizat mult inainte sa se fi terminat urmarirea penala in dosarul penal. Daca ne-am fi constituit parte civila in dosarul penal, nici acum problema nu ar fi fost rezolvata. Multi spun mecanic "penalul tine in loc civilul", dar daca stii despre ce este vorba, se poate jongla cu aceste cereri in functie de interesul clientului. politia si Parchetul va intreaba pentru ca este treba lor sa o faca dar alegerea va apartine.

Avocat Costi Boncu
Noi ne constituim parte civila intr-un proces penal.........asa ni s-a cerut de catre seful serviciul investigare fraude........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie dosar urmarire penala? dorudoru dorudoru Subiect: Pot solicita parchetului o copie a dosarului in care-Politia a dat,,NEINCEPEREA URMARIRI PENALE\" NUP ? Sunt reclamant intr-un dosar ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare mihaela vizintin mihaela vizintin Pentru executarea unor lucrari am primit o fila CEC de peste doua miliarde , dar nu a fost onorata la plata din lipsa de numerar. Ca urmare am apelat la un ... (vezi toată discuția)
Infractiune de inselaciune - am comandat ceva si am primit altceva djdiablo1234 djdiablo1234 Numele meu este Vacaru Robert. Sunt din Targu Mures. Saptamana trecuta am cautat pe site-ul tocmai.ro telefon Iphone 5. Am gasit in judetul Bacau un anunt cu ... (vezi toată discuția)