avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune de inselaciune - am comandat ceva si am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune de inselaciune - am comandat ceva si am primit altceva

Numele meu este Vacaru Robert. Sunt din Targu Mures.
Saptamana trecuta am cautat pe site-ul tocmai.ro telefon Iphone 5. Am gasit in judetul Bacau un anunt cu un Iphone 5. Am sunat vanzatorul, mi-a confirmat ca produsul este pe stoc. Mi-a dat seria de IMEI a telefonului pe care am verificat-o pe site-ul oficial APPLE. Ne-am inteles ca trimite prin Fan Curier telefonul respectiv. A doua zi insa cand am ajuns la sediul Fan curier si am deschis coletul nu era ce am comandat. Era o copie Iphone 5(o replica chinezeasca avand valoare cca 200lei) care nicicum nu ajunge valoarea respectiva platita de mine(1650). Insa Domnul nu a fost de acord cu anularea rambursului si mi-a ramas mie telefonul respectiv. Am facut sesizare la fan curier si la Politie am depus plangere contra dansului.
Acest om dupa tranzactie si-a inchis telefonul si nu mai poate fi contactat nici de catre mine, si nici de catre Agentul de la Politie.
As avea o intrebare. Daca il dau in judecata care ar fi sansele ca sa-mi recuperez banii. o zi buna
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 15:29, 16 Decembrie 2013
Buna ziua,

pana la acest moment ati facut ce trebuia. Intr-adevar, este o inselaciune iar omul respectiv, in masura in care ii stiti datele de identificare va fi gasit de Politie si va raspunde pentru fapta sa. Banii ii puteti recupera tot in procedura declansata de plangerea penala, urmand sa va constituiti parte civila cu suma pe care ati pierdut-o.
Daca il dati in judecata nu cred ca va imbunatatiti sansele din mai multe motive - veti primi un termen indelungat iar actiunea ar putea fi suspendata pana se rezolva cauza penala. In plus ar trebui sa platiti si taxe de timbru. Este bine sa il sunati din cand in cand pe agentul de politie iar problema se va rezolva.

Avocat Costi Boncu
As dori sa va intreb in ce consta aceasta parte civila? Politia urmeaza sa de mai departe cazul la parchet sau cum se procedeaza in astfel de cazuri? Ajunge acest caz la instanta? Scuzati-ma dar nu prea ma pricep la asfel de lucruri..:)
Buna ziua,

Politia o sa va intrebe daca doriti sa va constituiti parte civila adica daca doriti sa va recuperati banii, caz in care vi se va indica sa formulati o cerere in acest sens. Daca se gaseste vinovatul, procurorul, la propunerea politiei va decide daca il trimite sau nu in judecata.

Avocat Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inselat pe olx, ce sa fac? ronaldd ronaldd Am pus la vanzare pe olx un Iphone 8plus dar ai ca fac schimb. Am dat mesaje la diferite persoane daca accepta schimb, iar o persoana a raspuns, aceasta avea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cipi21 cipi21 Buna ziua, am comandat in urma cu cateva zile un telefon APPLE iPhone 16 GB second hand, de pe un site cu anunturi publicitare online. Am vorbit la telefon cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am vândut un telefon către yzzy, iar zilele trecute ... Ingrid Cristina Ingrid Cristina Bună ziua, Am vândut un telefon către Yzzy, iar zilele trecute a venit curierul sa ii predau telefonul, cei de la FAN CURIER, iar a doua zi am fost sunata ... (vezi toată discuția)