avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna ziua, am comandat in urma cu cateva zile un telefon APPLE iPhone 16 GB second hand, de pe un site cu anunturi publicitare online. Am vorbit la telefon cu vanzatorul si am stabilit sa imi trimita telefonul prin Posta Romana, la pretul de 1500lei + 10lei transport. Azi am mers la posta si am ridicat coletul, dar cand l-am deschis, surpriza....inauntru era un fake in valoare de maxim 200lei.
In anuntul pe care il are pe respectivul site in descriere este specificat ca modelul este "APPLE iPhone 16 GB" dar cel pe care l-a trimis este o chinezarie ordinara.

Nu mi-a dat factura, stiu doar numele lui, adresa si numarul de telefon.Vreau sa depun plangere la politie , dar problema este ca nu am nicio dovada ca am comandat produsul X si am primit produsul Y, deoarece comanda am facut-o la telefon.

Am sanse sa imi recuperez banii?sau cel putin respectivul sa fie pedepsit?
ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 15:29, 12 Ianuarie 2010
am uitat sa precizez ca vanzatorul este persoana fizica
În aceste cazuri doar Poliţia poate face lumină.
Pe viitor dacă apelaţi la servicii de livrare la distanţă este bine să cereţi un precontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)
Mi-am luat teapa cu un telefon... stefan82 stefan82 Buna ziua! Mi-am luat teapa pe un site de vanzari , unde am cumparat un telefon nokia e71 , am vorbit cu respectivul vanzator si mi-a zis ca telefonul e ... (vezi toată discuția)
Infractiune de inselaciune - am comandat ceva si am primit altceva djdiablo1234 djdiablo1234 Numele meu este Vacaru Robert. Sunt din Targu Mures. Saptamana trecuta am cautat pe site-ul tocmai.ro telefon Iphone 5. Am gasit in judetul Bacau un anunt cu ... (vezi toată discuția)