Pentru executarea unor lucrari am primit o fila CEC de peste doua miliarde , dar nu a fost onorata la plata din lipsa de numerar. Ca urmare am apelat la un executor judecatoresc pentru executare silita. Ca urmare a acestui fapt ,debitoarea a introdus cerere de suspendare a executarii. La primul termen, dosarul a fost repartizat unui complet comercial,dar acesta l-a trimis la unul civil , care la randul sau l-a trimis din nou la un complet comercial, care iarasi l-a trimis la unul civil. Intre timp executarea a fost suspendata prin ordonanta prezidentiala fara citarea partilor. Desi a trecut o luna si jumatate de la pronuntarea ordonantei, dosarul se afla inca la judecator si nu a fost redactata hotararea ceea ce ne impiedica sa avem acces la dosar si sa putem depune cerere de recurs. Va rog sa-mi suneti cum as putea sa pun capat acestei plimbari de la un complet de judecata la altul si cum poate fi determinat judecatorul sa redacteze hotararea .
De asemenea ,v-as ruga sa-mi sugerarati cui as putea adresa o plangere impotriva procurorului care a investigat ancheta privind fila CEC si care a dispus neinceperea urmaririi penale ci doar aplicarea unei amenzi de 300RON. Este oare normal ceeea ce se intampla in justitia noastra? Cum ne putem apara impotriva acestor abuzuri si nedreptati strigatoare la cer? Va multumesc anticipat .
Cu privire la prima problema ( neredactarea de catre judecator a hotararii ), pentru a o rezolva, nu puteti face altceva decat sa va adresati presedintelui instantei la care v-ati judecat.
In ceea ce priveste cea de a doua problema ( plangere impotriva procurorului ) trebuie sa stiti ca dumneavoastra a-ti fi putut face in termen de 20 de zile de la data la care v-a fost comunicata Ordonanta de neancepere a urmarii penale, o plangere impotriva acesteia, adresata prim procurorului Parchetului respectiv. Daca urmare a plangerii dumneavoastra, acesta ar fi mentinut nainceperea, va puteati adresa cu o plangere instantei de judecata.
Pe de alta parte, solutia data de catre procuror nu reprezinta o noutate. Marea majoritate a acestora dau astfel de solutii in ciuda faptului ca politisti care instrumenteaza dosarele in faza de cercetare trimit aceste dosare la Parchet cu propunerea de incepere a urmarii penale.
Ca o ultima solutie,raspuns la ultima dumneavoastra intrebare, va puteti adresa cu o plagere Procurorului General.
Cine stie ce "surpriza placuta" veti avea.
DIn pcate nu puteti decat sa formulati o cerere de urgentare a redcatarii hotararii.
Ati putea sa formulati o plangere si la CSM vis a vis de aceasta situatie insa ultima nu prea e de natura sa urgenteze redactarea ci mai degraba de a/i face pete pe dosar magistratului.
Impotriva solutiei date de procuror puteti face plangere daca mai sunteti in termen. DAca nu v/a fost comunicata solutia faceti o cerere de comunicare a solutei din dosarul parchetului si in termen de 20 de zile de la data la care o primiti puteti formula plangere impotriva masurilor dispuse de procuror.
Ar trebui insa sa aveti in vedere ca aceasta amenda nu inseamna o achitare ci o condamnare.