avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Categorii lideri sindicali neconcediabili
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Categorii lideri sindicali neconcediabili

Anul acesta societatea unde lucrez a facut disponibilizari de personal prin concedieri colective.
Liderul unui sindicat nereprezentativ compus din 200 membri a reusit sa salveze 23 de salariati, cu functie de conducere din sindicat.
Prin aceasta actiune in cadrul compartimentului unde lucram din 6 posturi se restrucurau 3 , ocupate astfel : 1 prin examen, 2 salvate de sindicatul nereprezentativ si 1 caz social salvat de sindicatul reprezentativ.
Intrebarea mea este daca am vreo sansa in justitie impotriva sindicatului nereprezentativ si in solidar institutiei
Cel mai recent răspuns: apetre77 , utilizator 11:40, 5 Februarie 2013
probabil exista o intelegere intre respectivii sindicalisti si conducere,ceva in stilul:"voi lasati ciocul mic si nu agitati angajatii,noi va protejam posturile plus alte beneficii colaterale"(corb la corb nu-si scoate ochii),eu zic ca incercarea moarte n-are insa investigatiile referitoare la cum s-au facut disponibilizarile trebuie efectuate foarte atent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)
Sindicat nereprezentativ hajnyci hajnyci Buna ziua, va rog sa ma lamuriti ca in cazul in care la nivel de unitate exista un sindicat nereprezentativ angajatorul ce obligatii/drepturi are fata de ... (vezi toată discuția)
Refuza sa munceasca pe motiv ca acea activitate nu este in fisa lui de post, dar nu pot sa-l concediez este lider de sindicat. cum procedez in aceasta situatie? rog sugestii! Gabriel George Mocanu Gabriel George Mocanu Datorita problemelor cauzate de criza economica, unitatea trece printr-un proces de restructurare a activitatii, in urma caruia s-au inchis o serie de ... (vezi toată discuția)