avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somajul este luat in calcul la sporul de vechime?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somajul este luat in calcul la sporul de vechime?

Buna ziua!
Am un salariat nou angajat care a fost in somaj 12 luni. Fara aceste luni are o vechime in munca de 14 ani. Dac iau in calcul si perioada de somaj ar trebui sa treaca la sporul de vechime de 15%. Cum este corect?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 5 Februarie 2013
Somajul nu este considerat vechime in munca.Este stagiu de cotizare asimilat,care se ia in considerare la pensie.

Care este perioada in care a fost in somaj?
freeelis a scris:

Care este perioada in care a fost in somaj?

ian.2012-dec.2012 inclusiv
In acest caz, sunt incidente ceea ce v-a spus colegul nostru ... a existat o perioada in care somajul a fost considerat vechime in munca , de aceea v-am intrebat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime mitza_yry mitza_yry Buna seara , am o nedumerire , lucrez la o fabrica care acorda spor de vechime . Pana sa implinesc 5ani vechime mi s-a acordat spor de vechime de 5% , iar ... (vezi toată discuția)
Somajul de ia in calculul sporului de vechime? MihaelaChirita MihaelaChirita Perioada de somaj este perioada contributiva. Prin urmare este considerata conform legii stagiu de cotizare. Insa la calculul SPORULUI de vechime este luat ... (vezi toată discuția)
Vechime si spor de vechime AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Cand se calculeaza anii lucrati din cartea de munca pentru a i se acorda sporul de vechime in functie de anii lucrati se scad zilele de fara plata? Sau ele nu ... (vezi toată discuția)