avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... conditii pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

conditii pensionare

Buna ziua,

Va scriu in numele mamei male.
Nascuta pe 20 octombrie 1956. La acest moment are 33 ani de contributie.
Ca sa iasa la pensie anticipat ii trebuie inca 5 ani de contibutie, nu?
La locul de munca al mamei se preconizeaza disponibilizari.
Angajatorul o poate disponibiliza daca mai are 5 ani pana la pensie?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:30, 6 Februarie 2013
Limita de varsta la 60 de ani si 7 luni.
Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 55 de ani si 7 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 38 ani si 7 luni,fara stagiu asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 30 de ani si 7 luni,fara stagiu asimilat.
La momentul 20/02/2013 penalizarea ar fi de 38,25%,pentru 51 de luni de anticipare.

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Carp Mircea, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

Daca la compania unde lucreaza mama mea se fac restructurari de personal, avand in vedere ca ea mai are 4 ani pana poate iesi la pensie cu pensie anticipata, o pot disponibiliza? Mama spunea ca a auzit ceva in noua lege a pensiilor ca, daca mai are 4 ani pana poate iesi la pensie nu o pt disponibiliza. Asa este?
Ma puteti ajuta cu un raspuns.
Va multumesc.
Nu exista aceasta prevedere,in legea pensiilor.

Conditiile de incetare a contracului de munca,sunt prevazute in Codul Muncii.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata DanielaCanareica DanielaCanareica Buna, mama mea e nascuta pe 6 Noiembrie 1956, vechime in munca de 38 ani si va intreaba cand poate iesi la pensie anticipata partial fara sa fie afectata la ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare apeiron2 apeiron2 Data nasterii, august 1956, am 20 ani de cotizare si 13 ani grupa a II-a , as putea sa ies la pensie anticipata sau macar partiala? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Pensia anticipata elizabetana elizabetana Sunt nascuta in 23 octombrie 1956, am 58 ani si 30 ani serviciu. Intrebare: 1.Ma pot pensiona anticipat? 2.Cat dureaza procesul de pensionare anticipata ... (vezi toată discuția)