avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu contract de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu contract de mandat

Buna ziua,

Ma intereseaza daca pot sa angajez cu contract de mandat o persoana care sa vanda la targuri/expozitii. Avand in vedere ca targurile nu presupun activitate continua si poermanenta, nu vad sensul in a angaja pe cineva pe perioada nedeterminata.
In ce conditii se inchieie in contract de mandat in acest sens si cum ar trebui sa arate, ce sa fie prevazut in el?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: p_andrada , utilizator 16:43, 5 Februarie 2013
Activitatea desfasurata in baza unui contract de mand nu confera mandatarului calitatea de salariat .. el nu este un angajat al mandantului.

Contractul de mandat este supus dispozitiilor Codului Civil nu celor din Codul Muncii. Mandatul este definit – în forma actuală a Codului civil – drept contractul prin care o parte, numită mandatar, se obligă să încheie unul sau mai multe acte juridice pe seama celeilalte părţi, numită mandant.
Bun, am inteles asta, dar prin acest contract de mandat, nu pot sa mandatez o persoana sa incheie contracte de vanzare-cumparare (chiar daca este vorba de comert)??? Evident ca stiu ca nu este vorba despre un raport de munca, ci ca este un contract supus normelor de drept civil, dar intrebarea mea este daca poate functiona un astfel de contract in cazul targurilor. Ca varianta care sa ma ajute sa evit angajarea persoanei respective pentru o perioada de 5 zile (atat dureaza targul). Doresc doar sa simplific niste lucruri. Este posibil?
Da, se poate mandata o astfel de persoana .... insa va trebui sa precizati exact ce are dreptul sa faca mandatarul.
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu la contract de mandat presedinte asociatie proprietari ? ContSters62736 ContSters62736 in cadrul unei asociatii de proprietari (organizata dupa legea 230/2007 si HG 1588/2007), presedintele s-a angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna presedinte asociatie de proprietari petrecubin petrecubin Presedintele asociatiei de proprietari poate avea concediu de odihna platit si cu ce durata? (vezi toată discuția)
Demisie administrator condorvb condorvb Care sunt procedurile in cazul unei demisii administrator societate SRL in cazul in care administratorul are un contract clasic de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)