avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie europeana-Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie europeana-Italia

Unde ma adresez si care este procedura ,solicitantul fiind in Italia de 5 ani,cu contract de munca ,CUD,etc.Familia este in tara.Informatiile gasite nu sunt suficient de explicite. Nici INPS-ul din Italia nu m-a lamurit (site-ul). Este de preferat sa se adreseze in Italia,cui ? Angajator, Patronat sau INPS-ului? Va primi formularele(411 si 401 ) de acolo sau le vor trimite ei la AJPS-ului de care tine in Romania?
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
babotzi, utilizator
Cel mai recent răspuns: babotzi , utilizator 18:23, 7 Iunie 2013
Pana la urma am reusit sa rezolvam problema.Daca lucrezi cu contract,ai codice fiscal ,contract de inchiriere pentru locuinta si doresti alocatia europeana pentru anul 2013-2014 te poti adresa angajatorului.Pentru anii anteriori sindicatul de care apartii sau patronatul fac oficiile,gratuit.Este vorba de anumite cereri,specifice tipului de contract. E401 si E411 le rezolva ei(schimb de informatii interstatale).Este nevoie de actele de stare civila,originalele,traducerile lor si apostilari ,pentru toti membrii familiei.Pentru sotul sau sotia ramasi in tara este nevoie de certificat de atestare fiscala,pentru a demonstra ca realizeaza sau nu venituri. Codicele fiscal pentru copii sau sotie(sot) care nu este in Italia nu este necesar. Este o cerinta pentru a trena lucrurile...Se cere rabdare,timp mult.Tot ei fac si verificarile la CAF. Cautati pe net INPS-ul din zona dumneavoastra,la fel si sindicatul si CAF-ul.Daca nu reusiti pe motive nejustificate adresati-va SOLVIT-ului din zona dumneavoastra pentru nerespctarea legislatiei europene(SOLVIT-ul este autoritate europeana).De obicei sunt la un loc cu sindicatul..Autoritatile judetene din tara stiu ca ei fac probleme si incearca sa rezolve problema.


Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatii in italia ulmanu ulmanu buna , am o mare nelamurire : ce acte sunt mai exact necesare pt a beneficia de alocatia din italia in romania , in conditiile in care unul dintre parinti ... (vezi toată discuția)
Alocatie din italia. Imparatul Imparatul Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate din italia si e401, e411 silcami silcami buna ziua va rog,lucrez in italia unde sunt asigurat la sanatate,o data la doi ani,merg in Romania la oncologie pentru analize,va rog,cardul de sanatate ... (vezi toată discuția)