avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere pentru vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere pentru vatamare corporala

Buna ziua,

Am si eu o intrebare la care rog pe cineva sa imi raspunda.
Sotul meu ( pot sa mai spun sotul meu, deoarece am terminat procesul de divort dar nu am primit inca sentinta judecatoreasca) m-a lovit.Am depus o plangere la politie iar ei au inceput urmarirea penala impotriva lui.Intre timp el si-a angajat un avocat care l-a insotit atunci cand a fost chemat sa dea declaratie.
Pana aici nimic iesit din comun.
Problema e ca avocatul lui, potrivit Codului Penal, sau a Codului de procedura penala ( nu stiu) doreste sa asiste in seara aceasta , cand agentul de politie ne va lua declaratie mie si copiilor( sunt majori)
Intrebarea:
Pot refuza prezenta avocatului lui in momentul luarii declaratiilor ?Care este temeiul legal ?
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: admin12 , utilizator 08:29, 16 Februarie 2009
Inteleg ca s-a inceput urmarirea penala impotriva sotului...
In aceasta situatie avocatul lui poate asista la orice activitate in faza de UP doar in ce-l priveste strict pe clientul sau. Daca vrea sa asiste si in ce va priveste pe dvs (in calitate de avocat al sotului) o va putea face in aceasta faza doar la o eventuala confruntare, procedeu care se dispune daca politia vrea sa lamureasca anumite neconcordante intre declaratiile partilor si considera necesara prezenta simultana a dvs si a sotului.
Pana atunci sa fie sanatos. Politia oricum nu ar trebui sa-l lase sa asiste. Daca totusi il lasa...faceti-le o plangere penala pentru abuz in serviciu.
Eu cred ca vrea doar sa va intimideze
Succes,
Av. Adrian Posdarie

exact cum a spus si colegul, aveti grija ca avocatul si politisti vazandu-va ca veniti dvs singura cu copii fara aparator, este foarte posibil sa doreasca sa va intimideze. asa ca luati-va si dvs un avocat, nu lasati politia sa va batjocoreasca si nu lasati avocatul partii adverse sa asiste cand dati dvs declaratii.

av. vasilescu
Nu este nevoie ca avocatul celeilalte parti sa fie prezent.In mod categoric puteti refuza sa dati declaratie in prezenta acestui avocat.
Dac totusi politia nu intelege sa-l indeparteze pe avocatul sotului din sala si acesta vrea cu orice pret sa asiste, rugati sa se consemneze faptul ca nu dorit sa dati declaratii tocmai din acest motiv. Dar asa cum spuneam, sigur vrea doar sa va intimideze.
Av. Adrian Posdarie
Solicitati politistului sa-i ceara aparatorului sotului sa paraseasca incaperea, deoarece nu are dreptul sa asiste decat la actele de urmarire penala care il privesc pe clientul sau.
In caz contrar, va rezervati dreptul de a nu face nicio declaratie si justificati aceasta optiune prin prezenta aparatorului invinuitului, care va intimideaza si a carui prezenta nu se justifica.
Mentionati ca mentineti plangerea impotriva sotului si doriti sa continue cercetarile.

Alte discuții în legătură

Procedura de urmarire penala gabrici gabrici daca impotriva mea s-a facut o plangere la politie la investigatii fraude, am fost la politie si am dat declaratie. dupa 7 luni m-au sunat sa ma duc inapoi sa ... (vezi toată discuția)
Obligatii organ de c.p. cristiursa cristiursa organul de cercetare penala este obligat sa aduca la cunostinta avocatului invinuitului data efectuarii unui act de cercetare penala spre ex audiere martor sau ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sammy44 sammy44 Mi s-a facut o plangere penala de catre fostul socru de tentativa de omor asupra fiului sau . Mentionez ca desi am divortat , locuim inca impreuna deoarece ... (vezi toată discuția)