avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Certificat de producator pentru titularul unei ii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Certificat de producator pentru titularul unei ii?

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti daca se poate elibera certificat de producator pentru titularul unei intreprinderi individuale avand urmatoarele coduri CAEN:
- 0113 - cultivarea legumelor si a pepenilor, a radacinoaselor si tuberculilor
- 0119 - cultivarea altor plante din culturi nepermanente
- 0146 - cresterea porcinelor.
Daca da, in acest certificat se pot trece si persoanele care fac parte din aceeasi gospodarie (aceeasi adresa), de ex. sotie sau parinti, chiar daca acestia nu sunt angajati ai intreprinderii individuale respective?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: timcyke , utilizator 11:09, 6 Februarie 2013
Certificatul de producator se elibereaza pentru persoanele fizice. Pentru intreprinderile individuale nu aveti nevoie de acest certificat pentru a va valorifica productia chiar si in piete.
In acest caz ori ii angajati pe cei ce va ajuta ori ii cooptati ca zilieri si urmati procedura legala de inregistrare, declarare si plata impozite pentru acestia. Niciun zilier nu poate presta activități pentru același beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.
Multumesc pentru raspuns!
Daca inteleg corect, autorizarea ca ii nu restrictioneaza accesul titularului la pietele de producatori, avand in vedere ca activitatile sunt de productie si nu de comert. Ce act trebuie prezentat in locul certificatului de producator in cazul unui control in piata?
Pentru a putea comercializa marfa din productie proprie trebuie sa aveti autorizatia de infiintare a intreprinderii individuale, acte de provenienta si documente de insotire a marfii (aviz de insotire a marfii) si actul prin care certificati dreptul de folosire a respectivului spatiu unde vindeti.
Trebuie sa recunosc ca m-ati cam pierdut... autorizatia de infiintare - in regula, dar acte de provenienta ale marfii si aviz de insotire? cine elibereaza actele acestea si pe ce baza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de activitate societate comerciala marinb marinb Buna ziua, As avea si eu unele intrebari in legatura cu obiectul de activitate al unei societati comerciale. Eu doresc sa-mi infiintez un S.R.L. avand ... (vezi toată discuția)
Functionari publici japan19 japan19 Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie care are ca obiect de activitate următoarele activităţi codificate: - Diviziunea 72-Cercetare dezvoltare, ... (vezi toată discuția)
Caen din nou stanceni stanceni Buna ziua! Lamuriti-ma si pe mine va rog cum e cu noul cod CAEN...mai precis daca imi puteti spune ce a devenit vechiul 5248 si 1598. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)