avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen convocare in vederea concilierii art. 720ind.1 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen convocare in vederea concilierii art. 720ind.1 alin. 3 CPC.

vroiam sa stiu daca termenul de 15 zile din art. 720ind.1 alin.3 CPC, se refeta la zile calendaristice sau la zile lucratoare.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 14 Februarie 2009
in principiu se refera la zile calendaristice, dar depinde de parti.fiecare poate interpreta cum doreste:rolleyes:
Fiind vorba de un termen procedural, se discuta despre zile calendaristice.
De vreme ce termenul e prevazut in Codul de procedura civila, care, o lecutica mai la deal (art 101) ne povesteste si cum se calculeaza termenele pe zile) eu cred ca nu e dupa cum il taie capul pe fiecare.

Si apoi, intr-o convocatre se indica data, ora si locul intrevederii. Ca doar nu-l lasam pe celalat sa-si dea cu presupusul cam pe cand sa se prezinte.

Nu-mi vine sa cred ca un jurist isi poate da cu parerea despre ce inseamna un termen de procedura civila. :stunned:
Termenele se calculeaza pe zile libere si, asa cum zice colega mai sus, Codul ne lumineaza indeajuns de clar.
Mai mult, la Procedura civila, in ultimul an, avem capitol special de calcul termene.
Termenele pe zile libere nu sunt nici pe zile calendaristice si nici pe zile lucratoare, ci un mod de calcul care tine cont atat de zilele din calendar cat si de zilele nelucratoare.

Ne intalnim, ca juristi, mereu cu termene de calculat: in cai de atac, in executari, convocari, chiar in contracte incheiate...

Daca asa stau lucrurile insa, imi dau si eu cu parerea de gard: sunt zile scurte, de iarna. :))
igna_florin a scris:

vroiam sa stiu daca termenul de 15 zile din art. 720ind.1 alin.3 CPC, se refeta la zile calendaristice sau la zile lucratoare.
va multumesc!

Orice termen procedural se calculeaza pe zile libere, conform art. 101 Cod procedura civila.

Sunt tentata sa va explic si ce inseamna faptul ca nu intra in calcul prima si ultima zi, dar nu deviez de la topic.

Ce veti face daca va "impiedicati" de sambata, duminica ori de alte zile nelucratoare? :slap: (un gest pe care-l fac destul de des)

Alte discuții în legătură

Recurs razvandicu razvandicu Va salut din nou!Se poate face recurs la un litigiu de munca in 10 zile de la comunicare..sunt 10 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc mult. (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 15 zile de formulare a unei plangeri contraventionale? kripteya kripteya vreau sa stiu exact,argumentat cu articol din codul de procedura civila -alte legi,spete - daca cele 15 zile pentru a depune contestatie la procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Termen recurs alpinada alpinada Buna ziua, Imi puteti spune va rog dupa pronuntarea unui apel, care este termenul in care se poate face recurs? De asemenea va rog sa imi spuneti daca este ... (vezi toată discuția)