avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

AM 6 luni la un angajator conform CODULUI MUNCII cite zile am dreptul la concediu de odihna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 5 Februarie 2013
Trebuie vazut cate zile de concediu de odihna aveti stipulat in contractul de munca. In mod normal se dau 21 de zile / an. Deci ati avea dreptul pentru 6 luni la aproximativ 10 zile de concediu de odihna
Conform Codului Muncii, art.145 alin.1 , durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

Potrivit art.145 alin.2 C.mun., durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Asadar, verificati care este durata CO stipulata in c.i.m..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru salariati cu timp de munca partial kyoko kyoko Buna ziua! Un salariat cu timp de munca partial( jumatate de norma) la cate zile de concediu are dreptul? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihnă. michel58 michel58 Bună ziua! Am decizia de pensionare dar lucrez încontinuare (lucrez la CFR) vreau să ştiu dacă anul viitor (dacă nu lucrez tot anul) am dreptul la ... (vezi toată discuția)