avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NEPREZENTAREA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

NEPREZENTAREA

CARE este legea prin noul COD CIVIL care paratul nu se prezinta in instanta si se amina procesul si care este procedura ca sa nu se amine procesul.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 09:56, 10 Februarie 2013
prin neprezentare piritul poate motivat lipsi dar doar motivat si asta si dovedit cu acte medicale sau altceva asta nu la infinit ,nu poate la fiecare termen pentru ca este considerata tergiversare
ESTE o lege care paratul in timpul divortului nu se prezinta in instanta fara sa aiba avocat si se da aminarii este o procedura care dupa codul civil prevede aminarii si nu se da o rezolutie in final.
poate va referiti la mediere dar nu exista nici o lege care sa ii dea dreptul piritului sa amine dosarul de divort la infinit
:)
Nu există și nici nu a existat vreo lege prin care pârâtul să fie obligat să fie prezenta la vreun termen de judecată (nici chiar atunci când este chemat la interogatoriu).

Dacă pârâtul este legal citat, cauza se va judeca indiferent dacă acesta este sau nu prezent sau dacă este sau nu reprezentat.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
Patrick_, utilizator
end a scris:

prin neprezentare piritul poate motivat lipsi dar doar motivat si asta si dovedit cu acte medicale sau altceva asta nu la infinit ,nu poate la fiecare termen pentru ca este considerata tergiversare


La ce vă referiți?
Dacă pârâtul a fost legal citat, el poate fi prezent sau nu. Instanța poate judeca indiferent de motivele de neprezentare invocate de acesta.
Instanța va putea să mai acorde un termen, dar nu este obligată să facă asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare proces so2ro so2ro Buna seara , Exista un proces. Partea reclamata ori nu se prezinta ori nu depune la dosar actele cerute de instanta ( acte cerute la prima infatisare nu au ... (vezi toată discuția)
Judecator cu atitudine partinitoare radinschipaul radinschipaul Ex.:cauza cu 2piriti:piritul nr.1-persoana fizica,piritul nr.2-persoana juridica avind ca administrator si asociat unic piritul nr.1.Inca din actiunea ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu pirit prietenulomului prietenulomului Am chemat la interogatoriu pe cei doi piriti . Cred ca se va prezenta numai unul dintre ei , celalalt nu este in localitate . Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta ... (vezi toată discuția)