avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,

In data de 01/03.2012,am intrat in somaj,pana in data de 04/12/2012 data la care mi s-a facut un contract determinat de munca pe o luna de zile,astfel somajul fiind intrerupt.In urmatoarea perioada s-a facut un act aditional cu prelungire pe un de zile. In data de 01/02/2013 directorul unitatii ne-a solicitat sa facem cate o cerere prin care sa cerem concediu fara plata, pe motiv ca nu mai are posibilitatea sa ne plateasca,afirmand totodata ca va suspenda pe aceasta perioada si activitatea firmei.Salariul se plateste in data de 15 si 30 ale lunii.Nu ni s-a platit salariul in data de 30 .In timpul acestui concediu fara plata suntem chemati din nou la munca.
Ar trebui sa se semneze cumva o decizie prin care se anuleaza acea cerere de concediu fara plata?ma gandesc ca semnand acea foaie,eu lucrez ....insa nu am certitudinea ca voi fi platita din data in care am reanceput activitatea.
O intrebare inafara acestui subiect:sorry:12 luni lucrate,dupa care 8 luni somaj urmand un contract pe o luna,act aditional cu prelungire pe un an urmat de concediu fara plata,neexistand nici un fel de intrerupere pot ramane insarcinata beneficiind si de indemnizatie?Care sunt variantele?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: angelica82 , utilizator 19:34, 7 Februarie 2013
Variante nu prea aveti .. intrucat somajul a incetat, avand in vedere ca ati incheiat un c.i.m. de peste 12 luni ...

Daca v-a chemat din CFP , atunci inseamna ca acesta a incetat si v-ati reluat activitatea .
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in justitie.

Pentru a beneficia de indemnizatia CCC,singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010, art.2 :
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii
copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul
copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie
lunară.
.....
Multumesc pentru rapunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj concediu indemnizatie?! Iliee7 Iliee7 Situatie: somaj 6 luni indemnizati dupa scoala urmat la zi , se poate intra in indemnizatie crestere copil?Se poate prelungi ( adica intrerupe somajul cu ... (vezi toată discuția)
Maternitatea Jgghg Jgghg Buna ziua am lucrat 6 luni din 04.10.2017 pana in 01 .05.2018 dar mi-am bagat lichidare la zi daca in decursul acesta as ramane însărcinată as putea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatiade crestere a copilului xuxi xuxi am 6 luni e lucru beneicies e imnemnizacie e cresterea copilului (vezi toată discuția)