avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa de barou si cine trebuie s-o plateasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa de barou si cine trebuie s-o plateasca

am si eu o mica problema, as vrea sa stiu cat costa taxa de barou si cine trebuie s-o plateasca? avand in vedere ca atunci cand i-amm platit onorariul avocatul nu mi-a zis nimic despre aceasta taxa. multumesc anticipat.
Singura " obligatie" pe care o aveti Dumneavoastra este achitarea onorariului de avocat in cuantumul stabilit de comun acord cu acesta. Nimic mai mult ! Nu v-a spus nimic despre aceasta tocmai pentru faptul ca nu va afecteaza/intereseaza.
multumesc frumos pentru raspuns, pentru ca nu stiu ce sa fac dat fiind faptul ca azi cand s-a pronuntat divortul, avocatul mi-a venit cu aceasta ''adaugire'' si imi mai cere 300 de euro spunand ca trebuie sa plateasca taxa de barou. nu stiu ce sa fac, sa platesc sau nu?
Acea taxa de barou este un mit.

Nu exista nicio alta obligatie contractuala in afara celei a achitarii onorariului.

Ceea ce se plateste la barou sunt contributii profesionale si de asigurari sociale care sunt in obligatia avocatului, nu a dvs in calitate de client.
multumesc din suflet. raspunsul dvs m-a linistit. o seara buna va doresc.
Daca divortul s-a pronuntat cred ca teoretic contractul de asistenta juridica s-a incheiat si nu mai aveti ce sa achitati in plus.

Alte discuții în legătură

Speta de oepa MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei sectorului 5, la data de 11 ianuarie 2010, în dosarul nr. xxx/300/2010, creditoarea Cabinet de Avocat X. a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata micsorate - reducere onorariu avocat, recuperare diferenta ghioarcacornel ghioarcacornel Am o nedumerire... Cu ceva timp in urma am avut un accident de masina .Cea care a fost vinovata de acel accident, a cerut in instanta anularea procesului ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)