avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proba obtinuta ilegal in procesul de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proba obtinuta ilegal in procesul de divort

Buna seara. Am urmatoarea intrebare:
Intr-un proces de divort a fost obtinuta si depusa la dosar o proba in mod ilegal. Mai exact avocatul paratului a solicitat si obtinut invocand antetul instantei de judecata un extras dupa actul de nastere al copilului pe care reclamantul il are cu o alta femeie decat parata. Avand in vedere faptul ca aceasta proba a fost obtinuta ilegal(adica extrasul dupa actul de nastere nu a fost solicitat de catre instanta de judecata cum ar fi fost normal) as vrea sa aflu daca aceasta proba poate fi contestata sau cum ar trebui procedat ca instanta de judecata sa nu o ia in considerare.
Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a ma informa.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:44, 6 Februarie 2013
Proba nu a fost obtinuta in mod ilegal.
Prin urmare, instanta de divort urmeaza a analiza numai daca proba este concludenta, pertinenta si utila in vederea justei solutionari a cauzei.
Adica doar aparari de fapt se mai pot invoca.
intr-adevar proba nu a fost una obtinuta ilegal. Acel act va fi sau nu avut in vedere alaturi de celelate acte si lucrari ale dosarului. Ori poate indica doar o atitudine procesuala prin care reclamantul a incercat sa ascunda unele aspecte ale relatiilor de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convorbirile telefonice proprii - proba in divort mariaioanacampioana mariaioanacampioana Tatal meu se afla in relatii proaste cu mama si intentioneaza sa introduca divort. Ea discuta cu rudele in termeni foarte buni despre el, dar la telefon ii ... (vezi toată discuția)
Sms-uri si mailuri admise ca proba la divort? sorina_g sorina_g Buna ziua, Ma numesc S.G. si sunt o “fericita” doamna, traducator PFA – deci stiu intr-o masura relativ de nivel mediu cam ce si cum implica ... (vezi toată discuția)
Divort tocalione tocalione ce inseamna \" intampinarea\" si ce efect practic legal are ? (vezi toată discuția)