avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru tatal copilului

incepand cu ce luna a copilului este obligat tatal sa-si ia o luna concediu paternal? in acea luna mama mai beneficiaza de maternitate sau are intrerupre si trebuie sa mearga la serviciu sau ce se intampla cu ea?
si daca puteti sa-mi spuneti si mie daca mama opteaza pt 2 ani maternitate si se intoarce dupa un an la serviciu, tatal poate sa continue urmatorul an cu paternitatea pana la 2 ani ai copilului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 6 Februarie 2013
1. Nu se numeste concediu de paternitate ci tot concediu crestere copil (CCC) fie ca este luat de mama, fie da tatal copilului.

2. - Tatal copilului poate intra oricand doreste pentru minim o luna in CCC.
- In aceasta perioada mama fie reia activitatea, fie intra in concediu fara plata.

3. - Daca mama opteaza initial pentru CCC pana la 2 ani tatal copilului poate solicita CCC oricand in acaesta perioada.
- Se poate si asa cum spuneti dvs.: mama pana la 1 an si tatal pana la 2 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil fanica2005 fanica2005 buna seara, va rog foarte mult sa-mi spuneti care este procedura prin care tatal poate sa beneficieze de CIC,tinand cont de faptul ca mama nu are si nu a ... (vezi toată discuția)
Viitor tatic analici analici Buna ziua Sotia mea este insarcinata,dupa nastere ea doreste ca dupa trei luni sa revina la serviciu si sa preiau eu sarcina de a sta acasa cu copilul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil legea 66/2016 AntonSM AntonSM Buna ziua, Speta este urmatoarea: Copilul este nascut pe data de 6 August 2015. Mama (sotia) a optat pentru CCC de 1 an de zile si acum doreste ... (vezi toată discuția)