avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua ! Sunt casatorita de 16 ani iar inainte de casatorie am locuit amandoi in apartamentul meu inca 4 ani .Ne-am hotarat destul de greu ca sa facem acest pas .....si totusi acum avem doi copii un baiat si o fetita de 15 si 11 ani . Viata nu a fost usoara insa am trecut peste multe ...in primul rand dupa casatorie sotul meu si matusa lui (care nu avea copii) au insistat si m-au convis ca este mai bine sa vand apartamentul meu si sa luam altceva mai mare ..pentru doua familii(lucru care nu s-a intamplat niciodata ). Am fost atat de credula (doar era omul meu !) si chiar daca am argumentat ca pe viitor poate fi foarte bun si ne poate aduce un venit lunar ..am cedat (marea greseala a vietii mele ).
Traiul in comun cu matusa lui nu a fost deloc benefica pentru noi ca si cuplu si dupa numai doua luni am ajuns in gazda ...banii s-au cheltui (pe o masina ca de , omul nu avea ) de-acum eram si parinti asa ca lucrurile au mers din ce in ce mai rau .Am ajuns in gazda dar la tara in satul lui natal ...si dupa un timp am reusit sa cumparam o casa ..suntem amandoi pe contract insa banii i-a luat de la patronul lui si ii restituie lunar .De mai bine de 10 ani lucrurile nu mai merg bine intre noi ...acum insa de cate ori avem discuti imi spune ca daca nu-mi convine nu am decat sa plec .As vrea sa inaintez divortul insa pe cale amiabila sa nu trecem prin foc si para copii doar ca unul din noi sa se simta invingator, insa eu si copii nu avem o alta locuinta si ca sa ne mutam in oras este foarte costisitor .Intreb daca ajungem la o intelegere dupa divort pot ramane in casa daca nu am unde sa ma duc ?
Cel mai recent răspuns: roza71 , utilizator 10:47, 6 Februarie 2013
Divortul este simplu, daca va intelegeti amandoi cu privire la toate aspectele si devine divort cu acordul partilor.
Daca doriti o parte din imobilul pe care l-ati achizitionat impreuna, va trebui sa faceti si partaj, unde dvs. veti dovedi ca ati avut o contributie proprie prin vanzarea acelui apartament al dvs.
Pana la partaj puteti solicita un drept de retentie, dar numai daca sotul solicita expres evacuarea dvs.
Altfel, puteti locui in continuare acolo ca doua familii diferite (asta numai dvs. stiti daca se poate).
Daca la partaj eu nu am cum sa demonstrez acest lucru , acel apartament l-am vandut in `96 este foarte mult timp de atunci ....am aruncat actul de vanzare -cumparare si banii s-au cheltuit.Asta inseamna ca eu nu am dreptul la o parte din imobil ?
Multumesc
Ba da, imobilul e comun ca si datoria catre patron. Puteti cere ca imobilul sa va fie atribuit, sa platiti dvs ratele catre patron si sa-i platiti sotului o sulta reprezentand jumatate din avans si ratele platite.
Daca acea casa se poate imparti comun in natira pe jumatate, se va prefera aceasta varianta
Multumesc ,o sa vedem la momentul oportun care varianta o sa fie acceptata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort Carlla Carlla Nu stiu daca am deschis topicul acolo unde trebuie dar sper sa fie ok, daca nu o sa rog moderatorii sa-mi mute topicul. Am o singura intrebare: \"Cine cu ... (vezi toată discuția)
Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care ... alex201888 alex201888 Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care am achizitionat-o inainte de casatorie, prin credit PC, durata 25 ani, deci este bun propriu. ... (vezi toată discuția)
Partaj sau nu ? g.corina g.corina buna ziua, Incerc sa va expun pe scurt o situatie. Timp de 17 ani am locuit cu sotul si cu fiica noastra intr-un aparament de 2 camere care era ... (vezi toată discuția)