avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract Inchiriere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract Inchiriere.

Am si eu o scurta intrebare. Am un contract de inchiriere pentru o garsoniera. Contractul este facut de catre o agentie. Problema este ca eu i.am dat banii persoanei de la care am inchiriat garsoniera , ea nu mi.a dat nici o chitanta. Toate daunele referindu-ma la lumina,internet etc. trebuia platite de ea. Eu ii dadeam banii in mana. Acuma dupa jumatate de an ea spune ca trebuie sa.i dau banii pe ultimele doua luni desi i.am dat odata. Ea nu are nici un contract inregistrat la Finante sau in alta parte. Singurul contract este cel dintre mine si agentie. Ea nu plateste nici un impozit pe venit, stiu asta sigur deoarece cand am facut contractul de internet a intrebat daca nu o sa fie probleme la impozite.
Vreau sa stiu si eu daca face reclamatie undeva are vre.o sansa de castig. Oricum am eliberat garsoniera si i.am spus ca nu mai vreau sa stau acolo. Nu exista proces verbal de predare/primire ci un simplu contract de 2 lei facut la agentia imobiliara.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: opteron , utilizator 22:43, 6 Februarie 2013
Buna ziua,

ma indoiesc de faptul ca va porni un litigiu pentru o suma care nu poate sa fie prea mare - chiria pe 2 luni la o garsoniera. In cazul in care va ameninta cu asa ceva sugerati-i ca ati putea sa treceti pe la administratia financiara...

Avocat Costi Boncu
Ati gresit cand ati inteles sa achitati diverse sume pentru utilitati fara a incheia document justificativ
Ati avansat garantie?
Chiar daca face plangere ,locatorul se va complica datorita greutatii de probare a conventiei incheiate cu dvs
da garantie are chiria pe o luna ... problema e nu ca nu i.am platit ci nu recunoaste / are probleme cu memoria nustiu. Nu e vorba de suma mare is vreo 800 de lei insa nu stii la ce te poti astepta de la unele persoane. Va multumesc pentru raspuns si pe viitor voi avea grija ce contracte voi face.
Mai am o intrebare ... exista ceva de genu :
Ea spune ca e persoana cu handicap si e scutita de la faza asta cu finantele. Din ce stiu eu este o prostie. Din ce stiam au reduceri la alte prostii dar nu la taxe cand ai vreo 3 apartamente inchiriate si nici unul declarat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma - vanzare masina nerecunoscuta de fostul proprietar Cucos Andrei Cosmin Cucos Andrei Cosmin Salut. In Mai 2016 am vorbit cu un coleg de al meu sa-i cumpar masina. Am ajuns la un consens sa o platesc in rate, pentru ca nu imi permiteam sa ii dau din ... (vezi toată discuția)
Chirie Ale1 Ale1 Am o nelamurire! Mi.am cautat timp de cateva luni o chirie si intr.un final mi.am gasit, proprietarul mi.a cerut o garantie si o chirie (chiria 130, plata s.a ... (vezi toată discuția)
Cum i.mi pot recupera banii..? Dana030887 Dana030887 Ma numesc Ioana,am avut un proces penal in Germania pe care l.am castigat,am fost despagubita cu 34.500£,dar banii nu i.am putut lua niciodata pentru ca omul ... (vezi toată discuția)